Åpner opp: - Brøt avtale

Per Joar «Perry» Hansen (55) og Lars Lagerbäck (73) åpner opp om «Sørloth-konflikten». Samtidig sender «Perry» et stikk til norske fotballeksperter.

Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen fra sin tid som trenere for det norske landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB
Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen fra sin tid som trenere for det norske landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Per Joar Hansen lanserte tirsdag boka «Folk og fotball», hvor Lars Lagerbäck har vært bidragsyter.

I boka har trenerne skrevet et kapittel om dagene før de fikk sparken fra landslaget. Der blir blant annet konflikten med Alexander Sørloth tatt opp.

Lagerbäck og Sørloth endte i verbal klinsj etter at Norge tapte EM-omspillet mot Serbia.

Det skjedde under et evalueringsmøte som skal ha vært ganske langt, heftig og etter hvert med høy temperatur. Lagerbäck uttalte i NFFs pressemelding den gang at Sørloth kalte ham og assistent Per Joar Hansen for inkompetente.

«Alexander, Perry og jeg hadde blitt enige om å legge lokk på saken før vi skiltes etter landslagssamlingen. Men dessverre fortsatte NFF, Alexander og hans agent å kommentere saken ved forskjellige anledninger. For meg har det alltid vært et prinsipp å ikke bryte en avtalen, enten den er skriftlig eller muntlig.», skriver Lagerbäck i boka gjengitt TV 2.

I KLINSJ: Nå forteller Lagerbäck hans side av konflikten med Alexander Sørloth. Foto: NTB
I KLINSJ: Nå forteller Lagerbäck hans side av konflikten med Alexander Sørloth. Foto: NTB Vis mer

- Aldri opplevd en slik oppførsel

- Jeg har ikke alltid blitt korrekt sitert i mine møter med media. Jeg gjør som regel aldri slikt fordi jeg ønsker alltid å vise respekt med de jeg har jobbet med. Vi hadde en avtale med Sørloth som han og hans agent brøt, forteller Lagerbäck på en pressekonferanse tirsdag.

«Etter at jeg startet som fotballtrener i 1977, og fra 1990 i internasjonal fotball, har jeg aldri opplevd en slik oppførsel fra en spiller. Dette var ikke engang i nærheten», skriver Lagerbäck videre i boka.

SYRLIG STIKK: Lars Lagerbäck kom med et stikk i pressemeldingen i forbindelse med avskjedigelsen fra fotballandslaget. Vis mer

- Holder ikke et menneske en avtale med meg, så kan jeg med god samvittighet komme med min side i saken. Avtalen var at vi skulle legge saken bak oss, sier Lagerbäck på dagens pressekonferanse.

- Var det viktig å få en offentlig beklagelse?

- Ja, for meg var det. Fordi det de gikk ut med ikke stemte i det hele tatt, sier svenske videre på pressekonferansen om Sørloth, sier Lagerbäck.

Alexander Sørloths agent Morten Wivestad, har ikke besvart Dagbladets henvendelser tirsdag formiddag.

Media-stikk

«Perry» sender også et stikk til media under presseseansen.

- Media vil gjerne skape en konflikt. Man kan også lese det som en samfunnsutvikling. I dag er det ingenting som holdes internt lenger. Det tar fem sekunder før en sak kommer ut,

Samtidig refser han norske eksperter.

- Norske fotballekspert er kanskje de dårligste i Europa. De har lite fagkunnskap og det er om å gjøre å koke suppe på en spiker, sier «Perry» og fortsetter.

TEAM: Landslagssjef Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen under en landslagstrening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TEAM: Landslagssjef Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen under en landslagstrening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Måten de kommuniserer fotball ut på er fordummende. Det er faktisk synd. Det gjør noe med oppdragelsen til det norske folk. Det står jeg for 100 prosent.

Mener NFF ikke holdt avtale

Lagerbäck kommer også med beskyldninger mot president Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt, og sier at de ikke holdt det de lovet da han og Perry ikke fikk komme med en felles uttalelse etter at de fikk sparken.

- Jeg hadde ikke tenkt å prate om dette, men Pål og Terje holdt ikke det de lovet, sier svensken på dagens pressekonferanse.

Det mener Bjerketvedt er feil. Han mener det må ha oppstått en misforståelse.

- Her er det åpenbart en misforståelse. Det ble sendt ut en felles pressemelding fra NFF 3. desember på formiddagen og bare en kort stund etterpå så ble Lars og Perry sin pressemelding også sendt ut i felles kanaler, sier Bjerketvedt til Dagbladet.

Han sier at han opplever prosessen som ryddig.

- Det er ikke helt unaturlig at det blir noen gnisninger i forbindelse med et trenerskifte. Men jeg opplever selve prosessen som saklig og konfliktfri. Med en felles forståelse rundt avtalen, sier Bjerketvedt.

Lagerbäck legger til at Svendsen har beklaget i ettertid.

- Jeg vil også si angående det som står i boka, at jeg har hatt et veldig bra samarbeid med Pål og Terje. Vi gjør alle feil, og Terje skal ha heder for at jeg har fått en skriftlig beklagelse. Så det er ingen hard feelings.

Terje Svendsen skriver følgende i en SMS til Dagbladet:

«Lars Lagerbäcks pressemelding ble sendt ut til alle landets redaksjoner gjennom NFFs publiseringsverktøy for pressemeldinger. Nettopp for å sikre at han fikk nå ut med sin versjon. Dette skjedde like i etterkant av at vi slapp nyheten om ansettelse av Solbakken som ny landslagssjef. Generelt er det naturlig at det er NFF som er avsender på slike saker publisert på våre kanaler, eksempelvis på fotball.no. I dette tilfellet har både kommunikasjonen med Lars og kommunikasjonen internt i NFF ikke vært god nok. Lars og jeg har snakket om dette i etterkant, der jeg beklaget dette. Noe Lars også bekrefter på pressekonferansen i dag.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer