Zlatan Ibrahimovic

Åpner opp: - Det skremmer meg

Zlatan Ibrahimovic (39) har dominert verdensfotballen i en årrekke. Nå åpner svensken om frykten for å legge skoene på hylla.

LØVEN: Zlatan Ibrahimovic har brølt for scoring i flere ligaer, og i flere nasjoner. Nå kan det nærme seg slutten. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/File Photo
LØVEN: Zlatan Ibrahimovic har brølt for scoring i flere ligaer, og i flere nasjoner. Nå kan det nærme seg slutten. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en alder av 39 kan Zlatan Ibrahimovic allerede se tilbake på kanskje den mest meritterte karrieren noensinne i skandinavisk fotball.

Selv om svensken på ingen måte har gitt noe tegn til å være ferdig på det øverste nivået, så har han åpnet opp om hvordan det vil være den dagen det hele er over.

I et intervju med det franske magasinet France Football, som seinere er gjengitt av Fotbollskanalen, er svensken åpen om at tiden snart vil være inne for å legge skoene på hylla.

Zlatan Ibrahimovic er tilbake etter skaden sin, og ser bedre trent ut enn noen gang. Vis mer

Frykten

Men han innrømmer at når den dagen kommer, så vil det være veldig merkelig.

- Den dagen du slutter å spille, den første morgenen, så våkner man opp og sier: «hva gjør jeg nå?» Man er ikke lenger programmert til å gjøre de samme tingene hver dag, du går inn i et nytt kapittel i livet, sier Ibrahimovic.

- Det skremmer meg. Hva skal jeg gjøre? Jeg er ikke der ennå, jeg vil ikke tenke på det. Når det skjer, så kommer jeg dit.

For den ofte frittalende og karismatiske svensken er han uansett klar for å leve et liv stikk i strid med det han er kjent for nå.

- Etter karrieren, så vil jeg forsvinne. Når du lever i denne verden så lenge som jeg har gjort, så vet du hva du har gått igjennom mentalt og fysisk. Så jeg ønsker å forsvinne, og nyte livet mitt, forteller Ibrahimovic.

I løpet av sin karriere har Zlatan vunnet ligaen i Spania, Italia og Frankrike. Han har i tillegg også vunnet Europa League med Manchester United.

KRITIKK: Flere reagerer etter at Zlatan Ibrahimovic ble avbildet på en restaurant i Milano. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Ballon d'Or savner meg

Nå i AC Milan har han ledet klubben tilbake til Champions League. Og han er åpen om at det gjeveste europeiske trofeet kanskje er det siste som mangler i troféskapet.

- Det hadde vært fantastisk å vinne Champions League. Jeg har ikke vunnet turneringen, men det gjør meg ikke til en dårligere spiller. Det er som om man skulle ha sagt: «Zlatan, du vant ikke VM, du er ikke en god spiller», sier Ibrahimovic.

- Det er enklere å vinne VM om du er fransk enn om du er svensk. Jeg har fortsatt store mål. Jeg vil vinne Champions League.

I samme intervju er også Ibrahimovic tydelig på at selv om det er mange som rangerer spillere som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi foran ham, så er 39-åringen selv klar på hvem som er verdens beste spiller.

- Om vi snakker om egenskaper, så er jeg ikke verre enn dem (Ronaldo og Messi, red.anm. ). Om vi snakker titler, så er det klart de har flere, etter som de har vunnet Champions League, sier Ibrahimovic.

KAMPHANER: Zlatan Ibrahimovic mener han er like god som Cristiano Ronaldo. FOTO: REUTERS/Massimo Pinca/File Photo
KAMPHANER: Zlatan Ibrahimovic mener han er like god som Cristiano Ronaldo. FOTO: REUTERS/Massimo Pinca/File Photo Vis mer

- Jeg vet ikke hva man baserer Ballon d'Or (Gullballen, prisen for verdens beste spiller, red.anm. ) på, og jeg bryr meg ikke så mye. Når kollektivet fungerer, så går det bra for individet. Individet presterer ikke uten kollektivet. Jeg mener jeg er verdens beste spiller, sier Ibrahimovic.

Og på spørsmål om han selv gjerne skulle ha vunnet Ballon d'Or …?

- Om jeg savner Ballon d'Or? Tvert imot. Det er Ballon d'Or som savner meg, sier Ibrahimovic på sedvanlig vis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer