Åpner opp: - Har vært noen tøffe måneder

Petter Northug letter på sløret.

FORTELLER: Petter Northug forteller om de siste månedene i en video på Facebook. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORTELLER: Petter Northug forteller om de siste månedene i en video på Facebook. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter flere måneder uten å snakke med pressen kommer Petter Northug i dag med en liten oppdatering på Facebook.

- Det har vært noen tøffe måneder, men det er klart at nå begynner man å få litt avstand til det. Man prøver å bli ferdig med det og komme seg videre. Det som er godt for meg er at ting begynner å bli normalisert igjen. Man er tilbake til en normal hverdag og det er det man ønsker. Å få komme seg tilbake i jobb og være aktiv. Det blir viktig, sier Northug i en videosnutt.

Petter Northug ble stoppet i høy fart på E6 ved Ullensaker torsdag 13. august i år. En patrulje hadde da målt bilen Northug kjørte til 168 km/t.

Ei drøy uke seinere sto Northug fram og innrømmet at han hadde alvorlig rusproblemer. Siden har det vært stille fra Northug, men det har kommet rapporter om at langrennsstjernen trener godt.

I FORM: Petter Northug legger ned mange treningstimer om dagen, men ikke alle gutta på den norske skilandslaget er like imponert. Video: Jantelov1 / Instagram. Kristoffer Løkås Vis mer

Trener hardt

Han har som mål å gå langløpet Marcialonga som mosjonist i vinter dersom coronasituasjonen ikke setter en stopper for det.

- Jeg føler det er veldig god medisin å komme seg ut på trening. Turene jeg har gått har vært opp i mot 6-7 mil. Det har stort sett hvert vært én lang økt om dagen. Det tror jeg at jeg har hatt godt av, forteller Northug.

34-åringen har loggført flere solide økter på treningsappen Strava, noe han gledelig deler med omverden i sosiale medier. Det har skapt reaksjoner blant gamle lagkamerater.

- Det er fascinerende at han har blitt en sånn som skal skryte av hva han gjør på trening. Han har jo tusen VM-gull og OL-medaljer. Jeg er fascinert over at han har blitt en slik Strava-sliter, jeg trodde han skulle være for god for det, men nå er han der han også, sa Emil Iversen med et smil til Dagbladet på Beitostølen forrige helg.

- Har hjulpet mye

Etter at Northug-saken eksploderte i august var det stor usikkerhet om hvordan merkevaren hans, Northug, kom til å bli påvirket.

Uno-X avsluttet samarbeidet tvert, mens andre samarbeidspartnere som Norges Skiforbund og Calle Halfvarsson har valgt å gi ny tillit til Northug.

Langrennsstjernen forteller hvor viktig jobben har vært for ham de siste månedene.

- De på jobben har hjulpet meg veldig mye. De har vært støttende og stått bak meg. Vi har vært enig om at vi skal komme oss gjennom dette sammen. Og det har vi gjort. Jeg føler at vi står sterkt sammen, sier Northug.

9. oktober var saken mot Northug ferdig etterforsket og en påtaleavgjørelse er ventet før jul.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer