Langrenn:

Åpner opp: - Fryktet karriereslutt

Den svenske skiyndlingen ville ikke svare første gang telefonen ringte. Men så tikket det inn en SMS med beskjed om politiavhør.

AVHØR: På vei til en treningsøkt i Östersund gikk det galt. Det endte med politiavhør under en skøytetur i Italia. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet
AVHØR: På vei til en treningsøkt i Östersund gikk det galt. Det endte med politiavhør under en skøytetur i Italia. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tre måneder hadde hun holdt det hemmelig - bilkrasjen som nesten kunne kostet henne karrieren. Nå snakker Frida Karlsson ut i et stort intervju med svenske Expressen.

«Den meldingen, den kommer jeg aldri til å glemme», forteller Frida Karlsson (23) idet hun vrir hodet i retning Östersund, og lar opplevelsen fra i vinter demre på.

Östersund har ikke mange kryss, men likevel gikk det galt. I et uoppmerksomt sekund dundret hun inn i en annen bilist, og resultatet var to totalvrakete biler. Det sendte et gufs av sjokk gjennom den spreke kroppen.

- Det første jeg tenkte etter smellet var at jeg i hvert fall ikke skulle på noe sykehus, for jeg skulle trene. Men jeg var jo i sjokk.

Frida Karlsson kollapset etter målgang under kvinnenes stafett i ski-VM. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV-sporten, Expressen Vis mer

Da Karlssons fysioterapeut Marcus Bystedt kort tid etter ankom ulykken, kunne han konstatere at det ikke ble noe trening den dagen. Karlsson måtte utredes, og det var på et tidspunkt usikkert om det i det hele tatt ble noe VM. Karlsson har tidligere fortalt at hun sleit i lengre tid med nakkevondt ved lett fysisk belastning.

Telefon fra politiet i Italia

Noen dager etter ulykken dro det svenske landslaget på treningssamling til Toblach i Italia, for å gjøre sine siste forberedelser. Under en økt ringer telefonen, en telefon Karlsson ikke gadd å ta, forteller hun videre.

TUNGT VM: Det ble tøft i vinterens VM for svenskenes skiyndling Karlsson. Lenge var det uvisst om hun i det hele tatt kunne delta. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TUNGT VM: Det ble tøft i vinterens VM for svenskenes skiyndling Karlsson. Lenge var det uvisst om hun i det hele tatt kunne delta. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg brydde med egentlig ikke om at det ringte, men så ser jeg på pulsklokka at jeg det kom inn en tekstmelding fra politiet.

På klokka sto det at det handlet om et politiavhør, og at Karlsson måtte svare umiddelbart. Da fikk det så være at hun skøytet seg mellom italienske landsbyer, avhøret måtte gjennomføres.

OPPTUR: Selv om det ble et tøft VM for Karlsson, tok hun en sterk sølvmedalje på tremila under VMs siste dag. Vant gjorde Ebba Andresson, mens norske Astrid Øyre Slind tok bronse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPTUR: Selv om det ble et tøft VM for Karlsson, tok hun en sterk sølvmedalje på tremila under VMs siste dag. Vant gjorde Ebba Andresson, mens norske Astrid Øyre Slind tok bronse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

La seg flat

Karlsson legger ikke skjul på at hendelsen påvirket henne i den viktige VM-oppkjøringa, og at stressnivået allerede var høyt. Hun skjønte at det mest fornuftige var å legge seg flat, og heller ta lærdom av ulykken:

- Jeg ville bare avslutte samtalen, men de ville ha alle detaljer. Jeg tok på meg alt ansvar, og i ettertid kjører jeg mye bedre og mer forsiktig. Og heldigvis gikk det bra med den andre bilisten, sier Karlsson til Expressen.

I vinterens VM i Planica ble det ikke helt full klaff for den svenske skistjerna som endte med to sølv og to bronsemedaljer i Slovenia.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer