Åpner opp om bruddrykter

Alpint-esset Anja Pärson (41) forteller om en svært spesiell tid i nytt intervju.

EKTEPAR: Filippa Rådin (til venstre) og Anja Pärson på Elle-gallaen i Stockholm i 2018. Foto: NTB
EKTEPAR: Filippa Rådin (til venstre) og Anja Pärson på Elle-gallaen i Stockholm i 2018. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anja Pärson er en av Sveriges største vinteridrettsutøvere noensinne, med åtte VM- og OL-titler i alpint. I år har den levende svenske skilegenden gitt seg ut på helt nye prøvelser – og det foran kameraer.

Pärson har nemlig kommet tilbake fra en reise til Nepal, hvor hun og fem andre kjente svensker sto overfor sitt livs utfordring i TV4s nye sesong av «Ekspedisjonen». Målet var å nå toppen av et 6000 meter høyt fjell.

ALPINT-ESS: Her er Pärson på pressekonferanse dagen før hun kjørte sitt siste renn i verdenscupen i 2012. Foto: NTB
ALPINT-ESS: Her er Pärson på pressekonferanse dagen før hun kjørte sitt siste renn i verdenscupen i 2012. Foto: NTB Vis mer

Den tøffe turen

- Jeg visste det ville bli tøft, men ikke så tøft som det faktisk var, forteller Pärson i et lengre intervju med svenske Expressen.

Her forteller hun om «brutale utfordringer», om ekstrem kulde og snøstormer på turen opp fjellet.

- I ti-tolv dager gikk vi i snitt åtte til ti timer om dagen. Jeg hadde mageproblemer og klarte ikke å holde på maten, forteller hun, blant annet.

Skilsmisse-spekulasjoner

Noe av det vanskeligste var savnet etter familien, og på kveldene lå hun og tenkte på hvordan det var med dem hjemme, forteller hun. Pärson har tre barn sammen med kona Filipa Rådin.

Etter hvert som følget kom opp i høyden, var det heller ikke kommunikasjonsmuligheter.

Så startet dramaet. Kort tid etter at Anja Pärson kom hjem fra turen, la kona Filippa Rådin ut et bilde på Instagram hvor hun annonserte at hun ville ta en pause fra sosiale medier av personlige årsaker.

SLIK VI HUSKER HENNE: Pärson med VM-gullet i Super-G i 2005. Foto: NTB
SLIK VI HUSKER HENNE: Pärson med VM-gullet i Super-G i 2005. Foto: NTB Vis mer

Både Pärson og Rådin mottok svært mange henvendelser fra fjern og nær, fra folk som lurte på om det hadde skjedd noe mellom dem.

Såpass stort ble trøkket at Rådin følte seg nødt til å legge ut en ny oppdatering, med store bokstaver:

«NEI, DET ER IKKE SLUTT».

I en bunnløst ærlige posten på Instagram skrev Rådin, blant annet:

«Vi har mottatt så mange engstelige DM-er fra fantastiske og omsorgsfulle venner. Anja er den personen jeg beundrer mest og som er ryggraden min i livet. Jeg elsker henne filterløst, gjennom alt. Det er hun som holder meg oppe når jeg orker som minst. Akkurat som nå, hvor hun har stått ved siden av meg og holdt meg da jeg tok en pause, fra dere, fra alt, fordi jeg følte at alle gjøremål spiste meg fra innsida.»

Hun skriver at hun trengte en pause for å samle seg, sortere og finne det rette fokuset i livet.

FAMILIEN: Anja Pärson (til venstre) og Filippa Rådin med barna Maximilian, Elvis och Emmi på sesongåpningen av fornøyelsesparken Gröna Lund i 2018. Foto: NTB/TT
FAMILIEN: Anja Pärson (til venstre) og Filippa Rådin med barna Maximilian, Elvis och Emmi på sesongåpningen av fornøyelsesparken Gröna Lund i 2018. Foto: NTB/TT Vis mer

Forståelse

I intervjuet med Expressen, forteller Pärsson at hun har full forståelse for at kona var sliten.

- Filippa trengte å ta det med ro en stund. Jeg hadde vært borte og hun hadde hatt barna, jobbet, drevet med husbygging og syslet med en Youtube-kanal. Det setter sine spor, sier hun.

ER DET SANT?!: Lindsey Vonn, som ga seg etter alpint-VM i Åre, fikk en personlig hilsen fra selveste Roger Federer etter sitt siste løp. Det ble veldig godt mottatt. Vis mer

De to har, ifølge Expressen, tidligere fortalt at de har gått i parterapi og Pärson sier i intervjuet at det er viktig å «ikke strebe etter å opprettholde en perfekt fasade.»

- Vi prøver å inspirere andre til å gjøre det. Ikke prøv å være perfekt hele tida. Det er helt greit å ha dårlige perioder. Men vi gjør det sammen, jeg og Filippa. Det har vi alltid gjort og det kommer vi alltid til å gjøre, sier Anja Pärson.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer