FØLELSESMENNESKE: Gianluigi Buffon har aldri vært redd for å vise følelser enten det er på eller utenfor banen. Her fra avskjeden med Juventus. Foto: Massimo Pinca / Reuters / NTB Scanpix
FØLELSESMENNESKE: Gianluigi Buffon har aldri vært redd for å vise følelser enten det er på eller utenfor banen. Her fra avskjeden med Juventus. Foto: Massimo Pinca / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Gianluigi Buffon sleit med depresjon

Åpner opp om depresjon: - Ingenting ga mening

I et intervju med Vanity Fair røper keeperlegenden Gianluigi Buffon (40) at han sleit med depresjon tidlig i Juventus-karrieren.

- I noen få måneder ga ingenting mening, sier Gianluigi Buffon i intervjuet med magasinet Vanity Fair.

Den italienske fotballkeeperen har kjempet mange kamper utpå banen, men han har også kjempet en kamp med seg selv.

Buffon ble verdens dyreste keeper da han ble solgt til Juventus fra Parma i 2001.

I de første åra hos den italienske storheten sleit han med depresjon.

- Det virket som om ingen brydde seg om meg, bare fotballspilleren jeg representerte. Det var som om alle spurte om Buffon, men ingen om «Gigi», forteller den nåværende PSG-spilleren.

Fikk panikkanfall

Vendepunktet kom da han var 25 år og «red på en bølge av suksess» med Juventus både i ligaen og i internasjonal fotball.

Før en Serie A-kamp fikk italieneren et panikkanfall.

Buffon sa til keepertreneren, Ivan Bordon, at han følte seg uvel, og foreslo heller at Juventus brukte reserven Antonio Chimenti mellom stengene.

- Jeg fikk et panikkanfall. Jeg var ikke i en tilstand der jeg kunne spille kampen. Hvis det ikke var for den episoden, hadde jeg kanskje aldri kommet ut av det. Det gjorde at jeg kunne se klart og forsto at jeg enten kunne gi opp, eller så kunne jeg konfrontere de usikkerhetene jeg hadde, sier Buffon.

Nære å legge opp

Få år etter opplevde keeperen sin største opptur på fotballbanen da han og resten av det italienske landslaget vant VM i 2006.

Buffon ble værende i Juventus i 17 år. I fjor forlot han klubben til fordel for franske Paris Saint-Germain.

- Lidenskapen er ikke det viktigste lenger, nå er det utfordringen. Det liker jeg. Jeg hadde bestemt meg for å legge opp, bare en telefon fra PSG, Real Madrid eller Barcelona kunne endre meningen min, sa Buffon til RMC i desember.

PSG leder den franske serien med 13 poeng mer enn Lille på andreplass. Klubben er fortsatt ubeseiret etter 17 kamper.

I Champions League skal blåtrøyene måle krefter med ingen ringere enn Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United da de møtes i åttedelsfinalen.