Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nicki Bille Nielsen

Åpner opp om enormt forbruk

Nicki Bille Nielsen var bare 18 år gammel da han ble millionær.

SKANDALER: Nicki Bille Nielsen har rotet seg oppi litt av hvert gjennom fotballkarrieren. Foto:   AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZES
SKANDALER: Nicki Bille Nielsen har rotet seg oppi litt av hvert gjennom fotballkarrieren. Foto: AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZES Vis mer

Nicki Bille Nielsens dager som fotballspiller på toppnivå, virker talte. Nå har danske TV 2 laget en TV-serie om fotballrebellen og hans vei til å få livet tilbake på rett kjøl.

Der forteller den tidligere Rosenborg-spilleren (32) om et liv i luksus - med fyre biler, hotellovernattinger og casinobesøk.

Han ble nemlig profesjonell fotballspiller da han var 16 år gammel. Innen han fylte 18, var han millionær.

- Jeg har brukt noen millioner årlig, sier Nicki Bille i serien ifølge danske BT.

Ut av kontroll

Livet ble snudd på hodet. Nielsen legger ikke skjul på at det gikk ut av kontroll.

- Det er jo klart at hvis du som ungkar går fra å ikke ha noen penger til å plutselig ha en hel masse, så må man be om hjelp. Det fikk ikke jeg, derfor klarte jeg ikke å holde kontroll på økonomien.

Nicki Bille Nielsen har siden 2018 vært en kontraktsløs fotballspiller. Det vil si at han heller ikke har hatt noen inntekt. Derfor har han måttet endre på livsstilen. Han er for tida ute etter et sted å bo, noe som har vist seg å være en utfordring.

- Jeg synes det er vanskelig å inngå kompromisser. Det har jeg aldri måttet før. Jeg hater å måtte nøye meg med noe. Det gidder jeg ikke, sier Nielsen i TV-serien.

- For mye rus

Leiligheten han tidligere eide i Sydhavnen i København, ble solgt i mars 2019. Det var bare noen måneder etter en skuddepisode, der det holdt på å gå riktig galt.

Leiligheten ble solgt fordi han ikke ønsket å stadig bli minnet om hendelsen. Nielsen har tidligere snakket om nevnte romjulskveld i serien.

26. desember 2018 ble han skutt i armen med et jaktvåpen i sin leilighet i København. En av hovedpulsårene ble revet av. Tre personer ble siktet for drapsforsøk, og en av dem soner nå for blant annet å ha vært i ulovlig besittelse av et våpen.

Han sier at livet hans tok en feil vending, og kulminterte i nevnte episode.

- Jeg drakk mye, og rømte fra problemene mine. Jeg drakk og tok stoffer nesten hver dag. Det gikk fullstendig galt, faktisk, sier Bille ifølge danske BT.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!