Mikaela Shiffrin

Åpner opp om farens død

- Jeg ville ikke la noen komme inn i livet mitt.

ÅPNER OPP: Det er ikke bare alpinisten Aleksander Aamodt Kilde man blir kjent med i den nye dokumentaren "Aamodt Kilde". Video: Bård Sørø Olsen, Rødt Kort / Viaplay. Vis mer
Publisert

I Viaplays nye dokumentarserie «Aamodt Kilde» deler den norske alpiniststjerna Aleksander Aamodt Kilde (30) nye sider av livet sitt som en av verdens fremste alpinister.

Våren 2021 sprakk nyheten om at fjorårets sammenlagtvinner i utfor og super-G hadde funnet lykken med den amerikanske alpintdronninga Mikaela Shiffrin (27).

I dokumentarserien får man se at Aamodt Kilde tar med seg sin bedre halvdel til plassen han beskriver som «stedet han koser seg mest på» - nemlig skjærgården i Kragerø.

Etterfulgt av at de forteller åpent om hvordan de fungerer sammen i hverdagen, åpner Shiffrin opp om den personlige tragedien da hun plutselig mistet faren sin for tre år siden.

Aleksander Aamodt Kilde og Mikaela Shiffrin under en galla i New York i 2021. Foto: AFP
Aleksander Aamodt Kilde og Mikaela Shiffrin under en galla i New York i 2021. Foto: AFP Vis mer

- Ville ikke date noen

Ikke lenge etter farens bortgang, kom Aamodt Kilde inn i livet hennes.

- Etter at faren min døde, ville jeg ikke date noen. Jeg ville ikke la noen komme inn i livet mitt, eller måtte jobbe med et forhold. Jeg var overveldet med en følelse om at alt i livet ville være skuffende eller tragisk, sier Shiffrin i dokumentarserien.

Hun fortsetter:

- Han (Aamodt Kilde) sendte meg en melding og sa noe som at: «Jeg beundrer hvordan du og din familie håndterer en veldig vanskelig tid. Hvis du noen gang trenger noen å snakke med …». Han virket veldig genuin, sier 27-åringen fra Colorado.

BRAGD: Tirsdag ble Mikaela Shiffrin tidenes mestvinnende kvinnealpinist i verdenscupens historie. Foto: AP
BRAGD: Tirsdag ble Mikaela Shiffrin tidenes mestvinnende kvinnealpinist i verdenscupens historie. Foto: AP Vis mer

Side om side med kjæresten på sørlandsbrygga følger Aamodt Kilde opp:

- Så startet vi bare å snakke mer og mer, og vi hadde gode samtaler. Jeg følte at jeg hadde god støtte fra deg, og at jeg kunne støtte deg, sier han til Shiffrin.

MISTER KONTROLL: Det gikk nesten fryktelig galt for Aleksander Aamodt Kilde under utforen i Kitzbühel. VIDEO: NRK Vis mer

- Verdens beste utforkjører

Foruten søt romantikk på hjemmebane, har Aamodt Kilde vist storform i skibakken denne sesongen. Sist helg knuste han konkurrentene i utforklassikeren i Kitzbühel og vant rennet.

- Vi har sett verdens beste utforkjører. Han viser alle andre hvordan Kitzbühel skal gjøres i 2023. Det har vært litt røffe dager, men når du er best i verden, klarer å finne roen og tar akkurat passe risiko så er han nesten uslåelig, sa Aksel Lund Svindal til TV 2, etter å ha sett sin tidligere lagkompis smadre konkurrentene.

I verdenscupen sammenlagt er det bare sveitsiske Marco Odermatt som ligger foran den norske stjerna.

Mikaela Shiffrin ble tirsdag den mestvinnende kvinnealpinisten i verdenscupens historie.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer