Åpner opp om kreften

Kasper Wikestad får tårer i øynene når han forteller om den vanskelige tiden han har vært gjennom.

Oppfordrer: Kasper Wikestad oppfordrer alle til å sjekke seg etter å ha vært gjennom en kamp mot kreft i høst. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2
Oppfordrer: Kasper Wikestad oppfordrer alle til å sjekke seg etter å ha vært gjennom en kamp mot kreft i høst. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av august fikk den kjente TV 2-kommentatoren beskjed om at det var funnet kreft på tarm og nyrer.

På kveldens Senkveld forteller Wikestad at kreften nå skal være borte etter fire ganske voldsomme operasjoner.

- Kreften skal være operert bort. Jeg slapp cellegift og det er jeg veldig glad for. Nå kan jeg konsentrere meg om å komme tilbake på jobb. Jeg håper ikke det blir for lenge til. Jeg har hele tiden hatt et mål om å kommentere hoppuka igjen. Det har vært målet og det står fortsatt, forteller Wikestad i programmet.

Han har vært en sentral del av TV 2s Premier League-dekning siden 2010. Wikestad har vært kommentator, ekspert og programleder. I tillegg har han kommentert ishockey og snowboard under OL i Sotsji i 2014. Og altså hoppuka.

Takknemlig

Da den velkjente stemmen ble lagt inn på sykehuset i første omgang var det for å operere bort blindtarmen etter en akutt betennelse. I den sammenheng oppdaget også legene kreft i tarm og nyrene.

I etterkant dukket det opp komplikasjoner som førte antallet operasjoner opp i fire.

- Jeg er veldig glad for at det er veldig vanskelig å ta innover seg når man får beskjeden. Hadde jeg visst hva jeg sto foran hadde jeg nok reist meg opp og spasert hjem, sier Wikestad mens tårene presser på i Senkveld-sofaen.

Han forteller at han er veldig takknemlig for å ha blitt fulgt opp av dyktige sykepleiere, leger og fysioterapeuter i løpet av hans sju uker lange sykehusopphold.

Wikestad beskriver også kona og de to barna hans som fryktelig tapre i denne perioden. Nå ønsker kommentatoren å snakke om kampen sin for at flere skal sjekke seg. Han mener mange, spesielt menn, har det vanskelig med å prate om slike ting.

- Hadde veldig flaks

Wikestad selv sjekket seg ikke og forteller at for han var det bare et lykketreff at kreften ble oppdaget før den hadde spredd seg mer.

- Jeg hadde veldig flaks med at blindtarmen sladra på kreften i magen min. Legene på sykehuset sa at jeg hadde kjempeflaks. Jeg klarte ikke å se det akkurat da, men jeg begynner å se det nå at jeg hadde veldig, veldig flaks. Hvis man ikke har en blindtarm, som sladrer så er det greit å ta sjekken, oppfordrer Wikestad.

Senkveld med Helene og Stian ser du på TV 2 og TV 2 Sumo i kveld kl. 22.15.

PS: Har du kreft og ønsker å snakke med noen. Ring Kreftforeningen på 21 49 49 21 for en gratis prat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer