Niklas Dyrhaug

Åpner opp om langrennsexiten

- Det var en vanskelig periode der jeg gikk fram og tilbake. Det tok mye energi, sier Dyrhaug til Dagbladet. Nå venter ny jobb som skiekspert.

BLIR EKSPERT: Niklas Dyrhaug er Viaplays nye skiekspert. Foto: Annika Byrde / NTB
BLIR EKSPERT: Niklas Dyrhaug er Viaplays nye skiekspert. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Dagbladet var på plass torsdag formiddag, da NENT presenterte sitt nye vinterstudio foran den kommende sesongen i blant annet verdenscup og verdensmesterskap i både langrenn og alpint, samt hopp og kombinert.

Tidligere denne måneden annonserte en av Norges største langrennsstjerner, Niklas Dyrhaug (34), at han la opp som skiløper. Det åpnet døra for en ekspertrolle for 34-åringen i nysatsingen til Viaplay.

Torsdag ble han offisielt presentert.

- Det blir spennende. For det første så tror jeg ikke at savnet etter å være en del av miljøet blir like stort. Det blir artig å være en del av nysatsingen til Viaplay. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben. NRK har gjort en god jobb, men jeg tror langrenn har godt av at det blir sett på med litt nye øyne, sier Dyrhaug til Dagbladet.

NY GJENG: Dette er gjengen som skal bære Viaplay sine vintersendinger denne sesongen. Foto: Javad Parsa / NTB
NY GJENG: Dette er gjengen som skal bære Viaplay sine vintersendinger denne sesongen. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Hadde fortsatt karrieren

Da tydalingen annonserte sin retrett fra langrenn, skrev han på Instagram at var et skulderproblem som var hovedårsaken til at han ga seg. Men ting kunne sett veldig annerledes ut dersom skuldra ikke hadde stoppet han.

- Kunne du fortsatt som skiløper hvis kroppen hadde samarbeidet?

- Ja, det hadde jeg gjort. Man vil alltid sammenlikne seg selv med da man var best, og hvis kroppen hadde fungert, så er jeg sikker på at jeg hadde kommet på samme nivå som før. Men det gir meg veldig lite å konkurrere når jeg vet at jeg ikke kan yte maksimalt. Da er det bedre å finne på andre ting, sier han og fortsetter:

- Jeg har samme kapasitet som da jeg var på mitt beste, men jeg klarer ikke å skape nok kraft på flatene i staking, i og med at den ene skuldra er bedre enn den andre.

BLE SYK: Svenske Eva-Lena Frick ville bli best i langrenn. Så begynte hun å sammenligne sin kropp med de norske langrennsløperne. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Tung tid

Dyrhaug operert skuldra i april tidligere i år, og var innstilt på flere sesonger i langrennssporet. Da han skjønte at det kanskje ikke gikk, startet en vanskelig periode.

- Da gikk jeg noen runder med meg selv. Det var en vanskelig periode der jeg gikk fram og tilbake, og det tok mye energi. Da jeg først bestemte meg føltes det riktig, og i dag føles det godt. Det rare er at man har holdt på med langrenn helt siden man var liten. Det er jo det jeg har viet livet mitt til, sier Dyrhaug til Dagbladet.

Etter en årrekke som skiløper går han altså nå over til jobben som skiekspert i Viaplay. På spørsmål om hva vi kan forvente av han i vinterstudioet, svarer han:

VETERAN: Niklas Dyrhaug under NM på ski i Gransen tidligere i år. Foto: Geir Olsen / NTB
VETERAN: Niklas Dyrhaug under NM på ski i Gransen tidligere i år. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Jeg skal være ærlig, både på godt og vondt. Jeg er ikke redd for å ta en diskusjon, dersom jeg mener noe burde blitt gjort annerledes

- Er det ett sjakktrekk fra Viaplay å hente inn nettopp deg, ettersom du kjenner løperne så godt fra før?

- Vi får nå se. Det hadde vært jævla cocky å si det i hvert fall, sier den nybakte Viaplay-eksperten og bryter ut i latter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer