Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åpner opp om sjokket

Galatasaray-utfryste Martin Linnes til Dagbladet: - Jeg ble sittende med svarteper på siste dag av vinduet.

FROSSET UT: Martin Linnes er ikke lenger i kamptroppen til Galatasaray. Foto: NTB Scanpix
FROSSET UT: Martin Linnes er ikke lenger i kamptroppen til Galatasaray. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det vakte oppsikt da Martin Linnes (28) ble utelatt fra kamptroppen til Galatasaray i september. Så seint som i våres skrev backen under på en ny kontrakt fram til 2021, og alt virket roserødt hos den tyrkiske storklubben.

Ifølge tyrkiske medier er det bare lov til å ha 14 utlendinger i troppen. Linnes ble derfor til overs som utlending nummer 15. Både fans og aviser har engasjert seg, men selv har Linnes ikke sagt så mye offentlig. Da heller ikke den norske landslagsledelsen klarte å få tak i ham, stilte mange seg spørsmålet:

- Hva i huleste er det som skjer?

Men i en tekstmelding til Dagbladet skriver nå Linnes om situasjonen:

«Langt fra optimal. Ble sittende med svarteper på siste dag av vinduet uten sjanse til å finne meg noe annet. Så hverdagen går i å holde seg klar til hva som måtte skje i januar. Meget god signaler og ny kontrakt etter forrige sesong, så det kom som en stor overraskelse.»

At han er utelatt fra kamptroppen til Galatasaray, betyr at han ikke får spille kamp før tidligst i januar. For en oppofrende og anvendelig spiller i sin beste alder, fortoner dette seg som et mareritt.

Uaktuell

Situasjonen gjør ham også uaktuell for det norske landslaget, der han har 23 kamper. Troppen møtes i neste uke, før de avgjørende oppgjørene i EM-kvaliken mot Spania og Romania 12. og 15. oktober.

At Linnes ikke har besvart Dagbladets henvendelser før nå, er ofte hverdagen til en journalist. At han heller ikke har besvart henvendelsene fra landslagsledelsen, er mer overraskende.

- Jeg har forsøkt å komme i kontakt med ham, men har ikke hørt noe. Hvis han leser dette, håper jeg han ringer opp, sa assistenttrener Per Joar Hansen til Dagbladet tirsdag denne uka.

Linnes har også gitt en kort uttalelse til lokalavisa Glåmdalen. Der bekrefter han at han nå har snakket med «Perry».

- Det er ikke noe mer dramatikk i dette enn en oversett melding, og en misforståelse når det kommer til riktig nummer, sier han.

- Jeg har fått snakket med Per Joar nå, så det burde være ordnet opp i.

Gigant

Galatasaray er en gigant i Tyrkia. Linnes kom til klubben i 2016, etter ei fortid i Kongsvinger og Molde. Laget ligger på sjuendeplass i den tyrkiske serien. Denne sesongen spiller Galatasaray svært attraktive kamper i Champions League. Motstandere i gruppe A er Real Madrid, Paris Saint-Germain og Club Brugge.

Dette ville vært en mektig Europa-scene for Linnes å vise seg fram på. I stedet er han frosset ut fra begivenhetene.

ELSKET AV FANSEN: Martin Linnes er elsket av fansen i Galatasaray, men opplever nå å bli fryst ut av klubben. Vis mer

- Det er så mye rart i dagens fotball, sier «Perry» til Dagbladet.

- Fotball er en utrolig kynisk og tøff bransje. Noen ganger er det spillerne som er tøffe og kyniske. Andre ganger er det klubben som er tøff og kynisk. Det kan være nye trenere som kommer inn og ikke vil ha den og den spilleren. Det kan være et nytt regime. Det kan være nye eiere. Du vet aldri hva du blir utsatt for. Det er vel en kombinasjon.

Ringrev

Galatasaray trenes av ringreven Fatih Terim (66). Han har samme status som Eggen og Drillo i Norge - og så kan du gange det med hundre. Han har trent det tyrkiske landslaget i tre perioder. I tillegg var han innom AC Milan i 2001.

Hva Linnes mister som fotballspiller i løpet av høsten, får vi ikke vite før i januar.

- Han er fortsatt ung, sier «Perry».

- Og Martin har imponert. Han spiller for den største klubben i Tyrkia. Han har vært med på å vinne titler og han har spilt i Champions League. Det er ganske overraskende at fra å være en spiller som blir brukt ganske hyppig, er han plutselig ute i kulda.

- Det er fryktelig rart, sier «Perry».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling