Wayne Rooney og Coleen Rooney

Åpner opp om skandalene

Wayne Rooney og kona Coleen Rooney skal åpne om livet i en ny Amazon-dokumentar.

TURBULENT: Forholdet mellom Wayne Rooney og kona Coleen har til tider vært turbulent. Foto: Richard Sellers/PA Wire
TURBULENT: Forholdet mellom Wayne Rooney og kona Coleen har til tider vært turbulent. Foto: Richard Sellers/PA Wire Vis mer
Publisert

Som mange andre store idrettsstjerner før ham skal også Manchester United-legenden Wayne Rooney få en dokumentar om sitt liv.

Den produseres av Amazon og i går kom filmens trailer ut, og dermed også første drypp med informasjon.

Den viste at filmen kommer til å handle om Rooney på fotballbanen, men at det også vil bli viet en del oppmerksomhet til hans, til tider, skandaløse liv utenfor banen.

- Noe som var viktig, var at jeg ønsket å være ærlig og berøre alt som har skjedd i livet mitt, sa Rooney ved lanseringen av filmen i London i går ifølge The Guardian.

Filmen skal komme ut på nyåret.

Og på tross av at Rooney bare er 35 år, har filmskaperne hatt mange hendelser å ta med fra livet hans, som har vært nøye dokumentert i britiske tabloider siden han var 16 år gammel.

Blant annet skal Rooney ha vært utro mot sin kone Coleen og kommet i problemer etter å ha drukket for mye alkohol. Coleen har likevel tilgitt mannen sin.

- Jeg vet folka som Wayne hang med... sammen med alkohol. Det var ikke bra. Jeg tilgir ham, men det var ikke akseptabelt, sier kona Coleen Rooney i dokumentarens trailer.

MANAGER: Wayne Ronney er nå trener for Derby i Championship. Foto: PA
MANAGER: Wayne Ronney er nå trener for Derby i Championship. Foto: PA Vis mer

Lang liste

For lista med fotballstjernas skandaler er ikke kort.

I 2004, et par år etter at de to var blitt kjærester, innrømmet den unge fotballspilleren at han tidligere hadde besøkt prostituerte på et bordell. Ifølge Rooney fant bordellbesøkene imidlertid sted før han møtte sin daværende forlovede, Coleen McLoughlin, som han nå altså er gift med.

Noen år seinere, i september 2010, slo flere britiske tabloidaviser opp historien til 21-årige Jennifer Thompson, som hevdet at Wayne Rooney hadde vært utro mot kona med henne.

TILGIVELSE: Coleen Rooney har flere ganger tilgitt mannen. Foto: Shutterstock Editorial
TILGIVELSE: Coleen Rooney har flere ganger tilgitt mannen. Foto: Shutterstock Editorial Vis mer

I august 2017 ble det kjent at fotballspilleren hadde blitt arrestert for fyllekjøring etter en fuktig kveld på byen. Året etter ble han arrestert på grunn av overstadig beruselse og banning på et offentlig område i Loudoun, Virginia i USA.

I sommer dukket det opp bilder av den engelske fotballegenden på det som ser ut til å være en fest. Der er den nåværende Derby-treneren avbildet med flere lettkledde kvinner, mens han selv så ut til å sove.

Fikk mental hjelp

Rooney innrømmer at han til tider har hatt det vanskelig og har fått hjelp med sin mentale helse.

- Jeg ønsker at folk skal få en bedre forståelse av meg som person. Gjennom en ung sportsstjernes liv så går de igjennom vanskelig perioder og i filmen er det mange øyeblikk der jeg snakker om at jeg var langt nede og ikke ønsket å være rundt noen, forteller Rooney ifølge The Guardian.

- Folk snakker om mental helse, og på et tidspunkt fikk jeg hjelp. Det handler om å forstå hva som går igjennom hodet ditt og forsøke å takle det presset som kommer med å spille for Manchester United, forsøke å bli suksessfull, spille for landet ditt og være kaptein for landet. Seerne vil få et skikkelig innblikk i hva som gikk gjennom hodet mitt, sier Rooney.

Han håper nå at filmen vil gi et bedre innblikk i hans liv.

- Det har vært mye greier som har vært godt dokumentert i media over de siste 20 åra, og jeg følte at det var viktig at folk så meg som en familiemann, og hvordan det var å vokse opp i et tøft nabolag i Liverpool.

NY MIDTBANESCORING: Wayne Rooney scoret fra midtbanen for DC United mot Orlando City. Det er ikke første gang den tidligere Manchester United-stjerna får lykketreff fra den distansen. Video: Strivesport.com Vis mer

Er blitt manager

Etter at Rooney la opp som spiller i Januar i år har han tatt over som manager for Championship-klubben Derby. På banen har det gått relativt bra for Rooneys lag, men på grunn av økonomiske problemer har klubben blitt trukket 12 poeng.

Beskjeden om poengtrekket fikk Rooney av SkySports.

- Jeg snakket med finansdirektør Stephen Pearce etterpå, men jeg så det først på TV, fortalte Rooney til Sky før dagens kamp mot Stoke.

Rooney forteller at spillerne også ble overrasket av TV-nyheter.

- Du kunne se i dag tidlig at det var litt tungt for spillerne. Siden jeg ikke hadde fått noe informasjon, så hadde ikke de fått det heller, og dermed så også de det først på Sky, forklarer han.

Dermed befinner de seg sist i ligaen etter elleve kamper, tross at de har samlet 14 poeng på de kampene. På grunn av de økonomiske problemene er klubben nå plassert under administrasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer