Tiril Eckhoff:

Åpner opp om tøff tid

Tiril Eckhoff fikk det tøft da de norske skiskytterne flyttet inn i verdenscupbobla ved sesongstart.

VANSKELIG: Tiril Eckhoff syntes det var vanskelig å leve i coronaboblen tidlig i sesongen. Nå har hun snudd situasjonen etter hjelp fra venner og familie. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
VANSKELIG: Tiril Eckhoff syntes det var vanskelig å leve i coronaboblen tidlig i sesongen. Nå har hun snudd situasjonen etter hjelp fra venner og familie. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer
Publisert

For at verdenscupen skal være mulig å gjennomføre har det blitt innført mange strenge tiltak. I praksis betyr det blant annet at de norske skiskytterne bare ser hverandre på trening og i konkurranser. Resten av tiden tilbringes i «isolasjon» på hotellrommet.

Grepene har også fungert, for det er ingen av de norske skiskytterne som har blitt coronasmittet siden sesongstarten i november. Men da sosiale Tiril Eckhoff fikk kjenne på «boble-realiteten» under sesongstarten i finske Kontiolahti, ble det tøft for 30-åringen.

- Kontiolahti er en veldig mørk og grå plass. Det var en veldig spesiell tilværelse hvor vi var mye på rommet, alle var livredde og satt på rommene sine. Det var ikke et drømmeliv, forteller Eckhoff til Dagbladet.

- Det var en liten nedtur å sitte på hotellrommet og «gafle» i seg mat. Det var merkelig og veldig annerledes, fortsetter hun.

Den første helgen i Kontiolahti var også skuffende i konkurranse der Eckhoff fikk med seg en 10. plass, 67. plass og 43. plass.

SJEKK DEG: Tiril Eckhoff oppfordrer alle jenter mellom 25 og 69 om å sjekke seg etter et uventet funn hos gynekologen nylig. Video: Sindre Lie/Dagbladet / «Kant Ut» med Tiril og Ingrid Vis mer

Vurderte å trekke seg

Den samme helgen hadde også langrennslandslaget deltatt i verdenscupåpningen i Ruka, noen mil unna Kontiolahti. Men etter den helga valgte langrennsfolket å trekke seg fra verdenscupen fram til jul.

Det innrømmer Eckhoff at fikk tankene hennes til å spinne.

- Da langrenn valgte å ikke gå verdenscup begynte jeg å tenke på om det var slik jeg ville framstå. (Johannes red.anm.) Klæbo og (Emil red.anm.) Iversen ble framstilt som helter ved å trekke seg, og her skulle vi fortsette å gå, forteller Eckhoff som søkte støtte hos venner og familie.

- Jeg innså etter å ha snakket med folk rundt meg at det faktisk er viktig at vi går skirenn nå som mange har det vanskelig, forklarer 30-åringen.

Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

Eckhoff synes det var både trist og mentalt tøft med de strenge coronarestriksjonene. På et punkt vurderte hun å følge langrennsstjernene og trekke seg fra konkurranse, men praten med hennes nærmeste fikk hun over på andre tanker.

- Når man sier det høyt forstår man at man har muligheten til å reise hjem, men heldigvis var venner og familie veldig gode på å få meg til å finne fokus igjen. Etter å ha snakket med dem, vurderte jeg det ikke igjen, sier Eckhoff på telefon med Dagbladet fra hotellrommet i Oberhof.

- Føltes merkelig

Og resultatene snudde fort for skiskytterstjernen. Etter den skuffende starten i Kontiolahti har Eckhoff vunnet hele seks renn i verdenscupen og er nummer to i sammendraget før den andre konkurransehelgen i Oberhof. Nå har hun lagt den tøffe tiden bak seg.

- Sånn er det. Det er litt spesielt å være så følelsesdrevet som Tiril Eckhoff er, og da får man noen sånne situasjoner iblant. Det er utrolig hvor mye sosiale treff betyr. Og da langrenn gjorde noe helt annet enn skiskyting var det ikke lett å stå i det. Det føltes merkelig at vi konkurrerte og langrenn lot være, oppsummerer Eckhoff perioden.

Etter å ha levd som «asketer» fram til jul, kunne Eckhoff og de andre skiskytterstjernene reise hjem til en jul i karantene i Norge. Forrige helg var verdenscupsirkuset i gang igjen i Oberhof og Eckhoff tok to seire og en tredjeplass. Det skyldes en annen innstilling nå, enn i starten i Kontiolahti.

- Nå var jeg litt mer pigg mentalt, så det var ikke noe problem. Nå har det gått veldig fint og så har det vært så sjukt bra her i Oberhof også, avslutter en smilende Eckhoff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer