Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åpner seg om sin mørkeste høst

- Jeg hadde ingen kontroll, sier Charlotte Kalla.

MEDALJEGROSSIST: Charlotte Kalla tok med seg tre medaljer fra Sotsji-OL. Nå venter vinter-OL i Pyeongchang. Her fra en trening i oktober 2017. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MEDALJEGROSSIST: Charlotte Kalla tok med seg tre medaljer fra Sotsji-OL. Nå venter vinter-OL i Pyeongchang. Her fra en trening i oktober 2017. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svenskenes store medaljehåp foran vinter-OL har ikke for vane å dele sine innerste tanker med offentligheten. Nå har Charlotte Kalla derimot gjort et unntak, og åpner seg om hvor vanskelig høsten kan være for henne.

Den svenske skistjerna forteller i et intervju med Dagens Nyheter om tomheten som tynger henne om høsten, og at forrige høst var mørkere enn noen gang.

- Helt til jeg når bånn, tror jeg ikke at det noen gang kommer til å snu. Når det begynner å gå nedover, og det bare fortsetter ned og ned og ned, sier hun åpenhjertig.

- Ingen kontroll

På spørsmål om hvordan hun hadde det før hun nådde bunnen forrige høst, forteller hun at det hadde vært enklere om hun hadde kunnet forutsett utfallet.

- Jeg hadde ingen kontroll. Det ville vært mye enklere om jeg visste at det skulle vare i tre uker, eller om noen hadde sagt: «Det er åtte uker hvor du ikke kommer til å kunne løpe», sier hun.

FØRSTE BJØRGEN-MINNE: Charlotte Kalla og Ingvild Flugstad Østberg husker godt det første møte med Marit Bjørgen. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Samlivsbruddet

For noen år siden flyttet Kalla sammen med den svenske langrennsløperen Anders Svanbeo. Siden forholdet tok slutt i desember 2016, har ikke Kalla villet snakke noe særlig om det.

Svenske medier har spurt utallige ganger, men for skiesset har det vært viktig at de innerste følelsene forblir private. Hun fortalte også at hun fortsatt er god venn med ekskjæresten, og at det er uproblematisk at begge bor i Sundsvall.

- Det er ikke alle deler av ski-Charlotte jeg vil dele offentlig, og bare mine nærmeste venner får innsyn i mine grublerier, sa hun til Magasinet før jul.

Kalla innrømmet at hun aldri blir helt komfortabel med det utenomsportslige fokuset, men at hun skjønner at det er en del av gamet.

- Egentlig er jeg veldig sosial, men all oppmerksomheten som følger med skisporten, gjør at jeg har fått et større behov for alenetid, sa hun til Magasinet.

Alenetid

Men det kan også bli for mye alenetid. Til Dagens Nyheter åpner hun seg derimot mer, og innrømmer at høsten er ekstra vanskelig fordi venner og bekjente går tilbake til sitt hverdagslige liv med jobb og skole.

At det får henne til å savne å være i de sosiale sammenhengene, og at hun kjenner på tomhet.

Særlige var den foregående høsten vanskelig, ettersom det var den første som singel, etter at det seks år lange forholdet tok slutt.

- Ja, det var det. Det var annerledes. Alle andre skulle tilbake til hverdagene sine, og kunne ikke være like spontane og treffes, sier hun og fortsetter:

- Det ble mye ufrivillig alenetid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!