Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åpnet grensa før Argentina-kampen

Innbyggerne i Gualeguaychu slipper fansen inn.

SKJEBNEKAMP: Argentinas landslagstrener Diego Maradona vet at laget hans kan gå glipp av VM, dersom Uruguay slår Argentina samtidig som Ecuador slår Chile. Foto: Miguel Rojo/Scanpix
SKJEBNEKAMP: Argentinas landslagstrener Diego Maradona vet at laget hans kan gå glipp av VM, dersom Uruguay slår Argentina samtidig som Ecuador slår Chile. Foto: Miguel Rojo/Scanpix Vis mer

|||Grensa mellom Argentina og Uruguay ved Gualeguaychu er vanligvis stengt, men onsdag åpnet den i forkant av skjebnekampen i VM-kvalifiseringen.

Argentina sliter i kvaliken og må vinne i Montevideo i kampen som starter ved midnatt norsk tid.

En rekke supportere vil følge landslaget i den viktige kampen, og onsdag ble det lettere å ta seg til nabolandet.

Siden november i 2006 har grensen ved Gualeguaychu vært blokkert av innbyggere i byen. Grensen er blitt stengt som en protest mot planene om å bygge en fabrikk noen få kilometer inn i Uruguay.

Men i fotballgale Argentina blir protesten lagt til side samme dag som kampen.

- Vi kommer til å la biler på vei fra Argentina til Uruguay slippe gjennom fra klokken 8 i dag til klokken 17, sier Jose Pouler, som leder byens miljøvernråd.

Argentina må slå Uruguay for å sikre en plass i neste års VM-sluttspill. 

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media