VIDERE: APOEL Nikosia er klare for åttedelsfinale etter 0-0 mot Zenit i dag. Foto: Alexander Demianchuk, Reuters/Scanpix
VIDERE: APOEL Nikosia er klare for åttedelsfinale etter 0-0 mot Zenit i dag. Foto: Alexander Demianchuk, Reuters/ScanpixVis mer

APOEL sto for Champions League-sensasjon

Kypros har et lag i åttedelsfinalen.

Zenit St. Petersburg presset og presset, men greide ikke å få ballen i mål. Med 0-0 er APOEL Nikosia videre til mesterligaens cupspill.

Dermed har det kypriotiske laget fullført en av de største sensasjoner i turneringens historie. APOEL var nederlagsdømt før gruppespillet, men etter fem kamper er laget fortsatt ubeseiret.

To hjemmeseirer og tre uavgjorte bortekamper er fasit så langt, og allerede før siste runde er det klart at lederlaget i gruppe G ikke kan bli passert av to lag.

Det var Zenit som skapte det som var av sjanser på Petrovski-stadion. Vertene hadde 23 avslutninger mot APOELs ene, men keeper Urko Pardo og hans forsvarskolleger sto i veien for alle Zenits forsøk.

Største sjanse var et skudd i tverrliggeren et kvarter ut i annen omgang. Returen ble satt utenfor åpent mål. Senere i omgangen reddet APOEL-utespillere på streken to ganger i løpet av noen sekunder.

Kampens tyske dommer Felix Brych måtte avbryte spillet flere minutter i slutten av første omgang fordi Zenit-supportere tente nødbluss som røykla banen. Det samme skjedde i begynnelsen av annen omgang, og spillet kom i gang igjen bare etter at Zenit-trener Luciano Spalletti og midtbanespiller Roman Sjirokov appellerte til publikum om å oppføre seg.

(NTB)