Erling Braut Haaland

Appetitten på scoringer er umettelig

Erling Braut Haaland er en nyåpnet gullgruve for Norge. Det er bare å begynne å grave.

MANNEN ER USTOPPELIG: Erling Braut Haaland scorer 5-1 målet mot Nord-Irland. Det var 20 åringens andre i Belfast, det tredje målet for Norge på to kamper. Han er i gang nå, Brauten - også på landslaget. For norsk fotball er han et eventyr vi skal kose oss med i mange, mange år. Foto: Paul McErlane / NTB scanpix
MANNEN ER USTOPPELIG: Erling Braut Haaland scorer 5-1 målet mot Nord-Irland. Det var 20 åringens andre i Belfast, det tredje målet for Norge på to kamper. Han er i gang nå, Brauten - også på landslaget. For norsk fotball er han et eventyr vi skal kose oss med i mange, mange år. Foto: Paul McErlane / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TEMPO, KRAFT, STØRRELSE, fotballforståelse, tilstedeværelse og et venstrebein smidd i himmelen gjør Erling Braut Haaland til spilleren stadig fler mener kan bli det neste målscoreren i klasse med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Det er ikke lenger fleip.

Det er fakta.

ET MEGET GODT høyrebein på toppen av det gjør Brauten giftig fra alle vinkler og posisjoner. Den dagen hodespillet matcher de 194 centimeterne han bringer til festen begynner du å nærme deg den komplette spissen.

Han er akkurat fylt 20 år, topper de fleste lister for tenåringers prestasjoner og framganger i internasjonal fotball, men er fortsatt ganske middels i lufta.

Betydningen av ordet potensial, slik vi kjenner det og bruker det, har fått en ny dimensjon.

DA ERLING BRAUT HAALAND gjorde en litt nervøs og beskjeden debut for Norge mot Malta i september 2019 hadde han scoret ni VM-mål mot Honduras i juli (U21), et hat trick i den østerrikske ligaen, men ennå ikke begynt å ta for seg av rekordene i Champions League.

Han fikk 66 minutter den kvelden på Ullevaal.

Tre dager seinere fikk han 14 minutter mot Sverige i Stockholm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer