Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk Viking Eliteserien 2017

Appiahs første mål på to år så ut til å gi Viking en sjelden seier. Så dukket Ohi opp på overtid av overtida

Brassemål etter dobbelttabbe hos Stabæk. 

DET FØRSTE PÅ TO ÅR: Kwesi Appiah brasser inn Vikings ledermål etter en serie tabber fra Stabæk. Det var Appiahs første mål på to år. <br>Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
DET FØRSTE PÅ TO ÅR: Kwesi Appiah brasser inn Vikings ledermål etter en serie tabber fra Stabæk. Det var Appiahs første mål på to år.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk - Viking 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Det som så ut til å bli en stavangersk festaften på Nadderud snudde på overtid av overtida.

Først bommet innbytter Patrick Pedersen på Vikings første sjanse i andre omgang, langt inn i overtida, før en langball falt ned foran Stabæks toppscorer Ohi Omoijuanfo.

Da viste klokka 94.25, 25 sekunder etter at de tillagte fire minuttene var passert.

Ohi traff klokkerent og fant nettveggen bak Iven Austbø i Viking-målet.

- Jeg hadde et par sjanser på hodet der, og keeperen var god, så det var deilig at den satt. Men jeg følte vi fortjente det, i hvert fall etter den andreomgangen. De har jo ikke en eneste sjanse, så det er deilig at vi klarer å få ett poeng, selv om vi ikke er fornøyde med det, sier Omoijuanfo på Max.

Stabæk-toppscoreren viste hjertetegn mot tribunen mens han feiret målet, mens Viking-spillerne lå utslåtte igjen på gresset.

For det begynte så bra for siddisene i Bærum.

Vikings Crytal Palace-innleide spiss, Kwesi Appiah, som ikke hadde scoret i en obligatorisk kamp på to år da han brasset inn Vikings ledermål på Nadderud i kveld, sendte bortefansen i ekstase.

Appiah ødela kneet på landslagssamling for Ghana sommeren 2015 og avsluttet det som var av underholdning i den første omgangen i Bærum.

Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg sleivet en klarering rett opp i lufta, eks-Viking-spiller Håkon Skogseid så ikke Appiahs smarte løp bak ryggen, og headet ballen rett foran ham.

Ellevilt

Samtidig hadde Stabæk-keeper Mande Sayouba tatt turen ut av målet for å møte headingen til Skogseid. Appiah forlenget såvidt headingen med et brassespark og fant luka mellom beina på Sayouba.

- Ellevilt, slo Max-kommentatoren fast da han så reprisen på den elleville scoringen.

Like ellevill var ikke Skogseid i pausen.

- Vi er tre mann som ikke viser noe initiativ, og det ender opp i noe rør. Så slipper vi inn, sa Stabæk-backen på Max.

- Vi spiller uten energi. Det er ingen som vil ta noe initiativ, så vi må opp, fortsatte han.

Stabæk-spurt

Og opp kom de. Anført av en alltid truende toppscorer Ohi Omoijuanfo var det Stabæk som skapte trøkket og sjansene, men uttellinga var det verre med.

Viking lå dypt og var mest interessert i å sikre seg sesongens andre seier. Med fire poeng på de ni første kampene var bortelaget limt fast til bunnen av tabellen uansett resultat i kveld, men uten tre poeng ville avstanden opp til resten av bunnlagene bli i overkant stor.

Stabæk kunne på sin side legge press på topplagene og kappe avstanden til Rosenborg ned til ett poeng med seier over bunnlaget.

- Viking har gjort det vanskelig for Stabæk, men Stabæk har også gjort det vanskelig for seg selv, sa Max-ekspert Bengt Eriksen på tampen av kampen.

Så kom Pedersens bom og Omoijuanfos treff og endret alt. Viking har fem poeng, Stabæk har atten.

- Sånn er det når du er på bunnen, du får ikke noe gratis, sier Viking-trener Ian Burchnall.

- Jeg syns ikke Viking er noe dårlig lag, og jeg syns de hører til i Eliteserien, var Omoijuanfos attest til bortelaget.

Hele Norges coronakart