BIRDIE TIL SLUTT: Stuart Appleby er nummer fem som noterer en 59-runge på PGA-touren. Foto: Scott Halleran/Getty Images/AFP
BIRDIE TIL SLUTT: Stuart Appleby er nummer fem som noterer en 59-runge på PGA-touren. Foto: Scott Halleran/Getty Images/AFPVis mer

Appleby avsluttet med magisk 59-runde

Vant PGA-turnering i natt.

|||Australieren Stuart Appleby kom som en vind og vant PGA-turneringen i West Virginia søndag. En magisk 59-runde gjorde susen.

Australieren er bare den femte i historien som slår en 59-runde i en turnering på PGA-touren. Seieren på Greenbrier Classic var på et slags margin, så den rekordgode sisterunden var nødvendig for at han skulle vinne.

39-åringen slo ni birdier og en eagle på en runde der han bare trengte å bruke 23 putter. Totalt endte han 22 slag under par. Jeff Overton ledet etter tre dager, og avsluttet også godt, men det hjalp så lite når Appleby spilte som han gjorde.

- Jeg følte som om jeg hadde spilt så godt som dette før. Har jeg puttet som dette før? Trolig ikke. I dag var fantastisk, sa Appleby.

- Dette er slettes ikke noe jeg gjør hele tiden. Jeg fikk mange muligheter, og jeg grep dem. Jeg følte meg komfortabel, var avslappet. Det var ikke nervepirrende, men rett og slett en mulighet, sa han.

Paul Goydos var sistemann med en 59-runde på Touren. Det skjedde tidligere i år. Al Greiberger var førstemann i 1977, mens Chip Beck (1991) og David Duval (1999) også har klart det.

Appleby kom à slag med Overton da han senket en eagle på hull 12, og dro ifra med birdieputter på hull 17 og 18.

- Det er flott å gjøre det som skal til for å vinne, sa han om birdieputten på siste hull. - En strøm av følelser gikk gjennom meg et par minutter senere, sa han.

Overton tok tapet som en mann.

- Jeg tapte for en 59-runde. Hva skal man gjøre med det?

(NTB-Reuters)