TO I SENTRUM: Inters Marco Materazzi taklet Zlatan Ibrahimovic uvørent innenfor sekstenmeteren, og laget straffesparket som sikret Milan seieren i derbyet i går kveld. Senere fikk han enda en på tygga, da Ibrahimovic hoppet inn i ham.Foto: SCANPIX/AFP/OLIVIER MORIN
TO I SENTRUM: Inters Marco Materazzi taklet Zlatan Ibrahimovic uvørent innenfor sekstenmeteren, og laget straffesparket som sikret Milan seieren i derbyet i går kveld. Senere fikk han enda en på tygga, da Ibrahimovic hoppet inn i ham.Foto: SCANPIX/AFP/OLIVIER MORINVis mer

April: «Hadde han angrepet meg, hadde jeg slått ham ned»

I går sendte Zlatan Materazzi til sykehus.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic hylles i italienske aviser etter at hans sikre straffescoring sørget for Milan-seier i det alltid like viktige derbyoppgjøret mot svenskens gamleklubb Inter.

Zlatan får skryt for at han holdt hodet kaldt fra ellevemeteren - men gis også oppmerksomhet for episoden som oppsto da Marco Materazzi måtte bæres av banen i andre omgang.

Ibrahimovic gikk voldsomt inn i en duell med den mildt sagt robuste Inter-stopperen, som ifølge italienske aviser måtte på sykehus med fryktet brudd i kinnbeinet etter møtet med Milan-stjernen.

Se opptrinnet på Youtube

Etter kampen beklaget svensken taklingen.

- Jeg er lei meg for at sammenstøtet endte sånn, forhåpentligvis er det ikke alvorlig. Det er aldri bra å se sånt skje, men jeg gjorde det ikke med vilje. Det var bare en normal kollisjon, sier Zlatan til Milans hjemmesider.

Men det er ingen tvil om at Materazzi og Ibrahimovic ikke akkurat er perlevenner fra før.

Hadde slått ham ned
Da både svensken og nåværende Manchester City-spiss Mario Balotelli fortsatt var i Inter, hisset sistnevnte på seg hjemmefans og lagkamerater da han kastet drakta i bakken og gestikulerte mot tribunen.

I spillertunnelen etterpå gikk Materazzi, ifølge Zlatan, til fysisk angrep på unggutten.

- Jeg har aldri sett noe lignende. Dersom jeg var ham, hadde jeg latt Mario være i fred, men Materazzi angrep ham, til min store forbløffelse. Dersom Materazzi hadde angrepet meg på den måten, hadde jeg slått ham rett ned, sa Ibra den gangen.

Da Zlatan forlot Inter til fordel for Barcelona i 2009, skal Materazzi ha tatt «sviket» svært dårlig, og uttalte blant annet:

- Jeg vil takke Raiola (Zlatans agent) for å ha befriet oss fra Ibra, og gitt oss Eto'o.

I kampen i går ble Milan-spissen røft behandlet av Inter-stopperen fra start, men utfallet for ham ble godt da Materazzi bommet med taklingen og laget den avgjørende straffen etter bare fem minutter.

Da Ibrahimovic skadet Materazzi etter pause så det stygt ut, men svensken slapp med gult kort. Inter-sjef Rafa Benitez ville imidlertid ikke kritisere spissen etter kampen.

- Han (Materazzi) ble slått ut, men det virker ikke altfor alvorlig. Det var en stygg takling, men han mente det ikke, så jeg kan ikke si noe, sier spanjolen, ifølge AFP.

Balotelli på plass
Morsomt nok var Mario Balotelli også tilstede i Milano i går, og så sine tidligere lagkamerater bli senket av kameraten Zlatan.

- Ibra, Ibra, svarte City-spissen ifølge Expressen etterpå, da han ble spurt om hva han syntes om kampen.

Ifølge den svenske avisa er italienske aviser samstemte i sin hyllest av Zlatan Ibrahimovic i dag.

- Det var en fysisk, teknisk og psykologisk knockout. En monstermatch der Zlatan viser hvor sterk han er, skriver Gazzetto dello Sport.

- Zlatans berømte uttalelse: «Jeg går dit jeg vinner» ble til et mareritt for Inter, skriver Corriere della Sera.

PS! Zlatan fikk røff behandling av Marco Materazzi også som Juventus-spiller, noen få eksempler kan ses på Youtube.

PÅ PLASS: Manchester Citys Mario Balotelli så sine tidligere lagkamerater fra San Siro-tribunen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefano Rellandini
PÅ PLASS: Manchester Citys Mario Balotelli så sine tidligere lagkamerater fra San Siro-tribunen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer