Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aquilani klar for Liverpool

- Veldig glad nå, sier Rafa.

KLAR FOR LIVERPOOL: Den italienske landslagsspilleren Alberto Aquilani er solgt til Liverpool. Her feirer han sammen med Andrea Dossena som skal være på vei fra Liverpool til Napoli. Foto: EPA
KLAR FOR LIVERPOOL: Den italienske landslagsspilleren Alberto Aquilani er solgt til Liverpool. Her feirer han sammen med Andrea Dossena som skal være på vei fra Liverpool til Napoli. Foto: EPA Vis mer

(Dagbladet.no): Romas Alberto Aquilani er solgt til Liverpool. Det bekrefter Liverpool på sitt eget nettsted.

Italieneren reiser nå til England for å gjennomgå den obligatoriske legesjekken.

Klubben opplyser at handelen ble ferdigstilt straks etter at Xabi Alonso forlot Liverpool til fordel for Real Madrid i går kveld.

Den 25-årige midtbanespilleren er ansett for å være en ideell erstatter for Xabi Alonso som ble solgt Real Madrid i går. Alonso skal ha kostet et sted mellom 260 og 300 millioner kroner.

- Aberto er en veldig god spiller og jeg er henrykt over at vi er blitt enige med Roma om en overgang for ham. Han har vinnermentalitet og stor erfaring fra både Serie A og Champions League, sier Liverpool-manager Rafael Benitez.

De Rossi fryktet salg
Aquilani er som Francesco Totti og Daniele De Rossi født og oppvokst i Roma.

- Han er en spiller med utrolige ferdigheter og han har en kjærlighet for Roma-trøya man ikke kan kjøpe, sa De Rossi ifølge SkySports tidligre i uka.

Bortsett fra et kort låneopphold i Triestina har han ikke spilt for andre klubber. Han har spilt elleve landskamper for Italia, men vært mye plaget av skader.

- Betaler 200 millioner kroner
- Han har lenge vært regnet som et talent i toppklassen i Italia. Han har vært kaptein for både U19 og U21-laget før han etablerte seg på seniorlandslaget, sier Rafael Benitez om sin nye signering.

Ifølge nyhetsbyrået PA og The Times betaler Liverpool omtrent 200 millioner kroner for 25-åringen. The Independent hevder prisen ligger rundt 170 millioner kroner.

Aquilani har vært skadet siden mars, og gjennomgikk en operasjon i ankelen i mai. Han spilte derfor bare 14 kamper for AS Roma forrige sesong.
 

LEGESJEKK GJENSTÅR: Alberto Aquilani reiser nå til Liverpool for å fullføre overgangen fra Roma etter at klubbene ble enig i går. Foto: AFP
LEGESJEKK GJENSTÅR: Alberto Aquilani reiser nå til Liverpool for å fullføre overgangen fra Roma etter at klubbene ble enig i går. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling