Aquilani lyttet til Liverpool-råd fra Riise

- Et tilbud han ikke kunne si nei til.

FIKK RIISE-RÅD: Alberto Aquilani (t.v.) snakket mye med Roma-kompis John Arne Riise før han valgte å flytte til England og Liverpool. Her er italieneren i kamp mot Chelseas Salomon Kalou under Champions League-møtet sist høst. Foto: Toby Melville, Reuters/Scanpix
FIKK RIISE-RÅD: Alberto Aquilani (t.v.) snakket mye med Roma-kompis John Arne Riise før han valgte å flytte til England og Liverpool. Her er italieneren i kamp mot Chelseas Salomon Kalou under Champions League-møtet sist høst. Foto: Toby Melville, Reuters/ScanpixVis mer

BISLETT (Dagbladet.no): John Arne Riise havnet selv utenfor laget i Liverpool og valgte å fortsette karrieren i Roma.

Der ble han tidlig kjent med naboen Alberto Aquilani, som hjalp ham med å finne seg til rette i den italienske hovedstaden.

Nå forteller Riise at han var en rådgiver for lagkompisen i forbindelse med Aquilanis overgang til Liverpool.

- Han har jeg snakket mye med i det siste, ja, sier Riise.

Roma-gutt hele livet
Og han hadde ingen problemer med å anbefale 25-åringen å flytte til Anfield.

- Jeg sa til ham at når du får et tilbud fra en klubb som Liverpool, kan du ikke si nei, sier Riise til Dagbladet.

Men det var likevel ikke et enkelt valg å ta for Aquilani.

- Han har vært Roma-gutt hele livet, og hadde familie og venner å ta hensyn til, sier Riise.

Men Aquilani valgte altså å gjøre som Riise anbefalte, og ble klar for Liverpool dagen etter at Xabi Alonso ble solgt til Real Madrid.

God Alonso-erstatter
John Arne Riise mener Liverpool har fått på plass en bra erstatter.

- Aquilani er en veldig bra spiller. Han løper mye, jobber hardt og har gode pasninger. Han og Alonso er litt like med tanke på pasningsferdigheter, men Aquilani løper nok mer inn i boksen mens Alonso er mer et anker som ligger og fordeler baller.

Riise bedyrer forøvrig at saken om Einar Baardsens påståtte underslag av millionbeløp ikke påvirker forberedelsene til landskamp eller ny sesong.

- Jeg lar det ikke påvirke hverdagen min. Jeg klarer å stenge det bra ute, og unngår å lese om det. Er det noe jeg er god til, er det å stenge slikt ute, sier Riise.

Forøvrig sier han at han av prinsipp ikke kommenterer rettssaken i media.

SOMMERBLOND: John Arne Riise var uvanlig lys i luggen da han møtte til landslagstrening på Bislett i dag. - De skal forsvinne snart. Jeg må snart klippe meg, sier han om de sommerlyse lokkene.
Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
SOMMERBLOND: John Arne Riise var uvanlig lys i luggen da han møtte til landslagstrening på Bislett i dag. - De skal forsvinne snart. Jeg må snart klippe meg, sier han om de sommerlyse lokkene. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer