Aragones fikk rasismebot

Må betale 25 000 kroner for Henry-hets.

Spanias fotballforbund reagerte tirsdag omsider overfor landslagssjef Luis Aragones og ila ham en bot på 25.000 kroner for rasisme.

Aragones skapte storm da han i oktober, i journalisters påhør, kom med rasistiske og nedsettende uttalelser om Arsenal-spiss Thierry Henry under en landslagstrening. Han hevdet at han bare prøvde å motivere Henrys klubbkamerat José Antonio Reyes til å innse at han kan være minst like god, og nektet å unnskylde beskrivelsen av Henry som «en svart dritt».

I kjølvannet av oppstyret som fulgte, er rasisthets mot mørkhudede spillere blitt stadig mer vanlig på spanske fotballtribuner. Det startet med rasistrop og apelyder under landskampen mot England, en kamp som fulgte noen dager etter Aragones\' uttalelse.

Spanias antivoldskommisjon har høylytt oppfordret fotballforbundet til å straffe landslagssjefen, men forbundsledelsen trenerte saken inntil den omsider innledet disiplinærsak og ga en dommer i oppdrag å utmåle straffen.h

Nå er dommen falt, og Aragones må betale 3000 euro i bot - om han da ikke velger å anke. Han har ti dagers frist til å gjøre det.

Ifølge Alfredo Florez i det spanske fotballforbundet straffes Aragones for å ha brutt en artikkel i forbundets statutter som omhandler «graverende oppførsel».

Henry er for øvrig forgrunnsfigur i en internasjonal antirasismekampanje.

(NTB)