Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aragones risikerer straff for rasisme

Spanias fotballforbund innledet i dag disiplinærsak mot Spanias landslagssjef.

Aragones kom med rasistiske og nedsettende bemerkninger om den franske Arsenal-spissen Thierry Henry under en landslagstrening i oktober, og han unnlot senere å baklage dem.

Spanske myndigheters antivoldkommisjon har oppfordret fotballforbundet til å reagere overfor Aragones, og onsdag besluttet forbundspresident Angel Maria Villar å stille landslagssjefen til ansvar. Aragones kan bli straffet med bøter eller i ytterste konsekvens miste jobben.

- Vi må praktisere nulltoleranse overfor rasisme. Vi ønsker ikke slik oppførsel i landet vårt, sa idrettsminister Jaime Lissavetsky.

Aragones hevder at han ikke mente å krenke noen. Han sier at han prøvde å inspirere Arsenal-spilleren José Antonio Reyes, og det var da han overfor spilleren hevdet at Reyes er bedre enn Henry at han brukte rasistiske uttrykk.

Uttalelsene fikk mye oppmerksomhet, og siden har deler av publikum ved flere kamper i Spania kommet med apelyder og rasisthets mot mørkhudede spillere i motstanderlagene.

(©NTB)

OPPRØRT: Spanias landslagssjef Aragones sier han vil renvaskes for anklagene som er rettet mot ham.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media