Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aragones står rakrygget

Tross pinlig spansk tap for Nord-Irland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter nok en mesterskapsnedtur under sommerens VM-sluttspill, bør Spania reise seg betraktelig under kvalifiseringen til EM.


I sin første kamp vant de riktignok 4-0 mot Liechtenstein, men det kan diskuteres hvor stor den prestasjonen var.

Det samme kan i høyeste grad sies om spanjolens innsats i Nord-Irland i går. Hjemmelaget nedsablet store Spania med tre scoringer av Leeds-spilleren David Healy.

- Går hvis jeg må

Enden på visa ble at de rødkledde måtte reise hjem med sifrene 3-2.

- Jeg bærer det største ansvaret for det som skjedde i kampen, men jeg kommer ikke til å levere en oppsigelse, sier trener Luis Aragonés til den spanske sportsavisa Marca.


Samtidig uttrykte han forståelse for det ble stilt spørsmålstegn ved stillingen hans.

- Sjølsagt ville jeg forstå det hvis det ble satt i verk tiltak. Hvis jeg ikke duger, vil det skje. Hvis jeg blir bedt om å gå, så skal jeg gjøre det, understreker han.

GIR SEG IKKE: Spanias landslagstrener Luis Aragonés måtte stå og se på at laget hans ble nedsablet av Nord-Irland i går kveld. Foto: PAUL MCERLANE/EPA/SCANPIX
GIR SEG IKKE: Spanias landslagstrener Luis Aragonés måtte stå og se på at laget hans ble nedsablet av Nord-Irland i går kveld. Foto: PAUL MCERLANE/EPA/SCANPIX Vis mer

«Fullstendig mislykket»
I spanske aviser ble fadesen møtt med overskrifter som «Fullstendig mislykket» og «Vi tapte på verste tenkelige måte».

Sammenligningene ble også trukket til Spanias 3-2-tap i EM-kvalikkampen mot Kypros for åtte år siden. Det endte med at landslagssjef Javier Clement måtte gå.


- Likhetene mellom de to situasjonene er for mange til at det er tilfeldig. Dette vil ende på samme måte: med en ny landslagstrener, skriver Marca, som i skuffelsen kan ha glemt at Spania bare har tapt to ganger under Aragonés.

Men treneren har et problem, ettersom han lovte å gå av hvis Spania gjorde et svakt VM. Dette løftet holdt han ikke.

Si din mening:

•Hvorfor lykkes ikke Spania på landslagsnivå?

image: Aragones står rakrygget