Aragonés frikjent for rasisme

Kalte Henry en «svart dritt».

(Dagbladet): Spanias landslagstrener Luis Aragonés har lyktes med å anke boten han fikk for å ha kommet med nedsettende kommentarer om Thierry Henry i 2004, melder Guardian.

Det spanske fotballforbundet ila Aragonés en bot på rundt 25000 kroner etter at han refererte til Henry som den «svarte dritten», i et forsøk på å fyre opp Jose Antonio Reyes på trening i oktober 2004.

Episoden ble fanget opp av kameraer på treningsfeltet, men Aragonés valgte likevel å anke avgjørelsen. Nå har han vunnet frem.

- Retten finner at disiplinærkomitéen ikke vurderte bevismaterialet riktig, og håper nå at alle nødvendige tiltak blir iverksatt for å renvaske landslagstrenerens gode navn, skriver RFEF i en pressemelding.

Aragonés leverte et energisk forsvar for sine uttalelser før privatlandskampen mot England i november 2004, og i det påfølgende møtet på Santiago Bernabéau haglet det med rasistiske tilrop mot de mørkhudete engelske spillerne.

I kveld skal Spania møte England på Old Trafford, og det spørs vel om Aragonés kan håpe på en varm mottakelse av den engelske fansen.

IKKE RASIST LIKEVEL ALTSÅ: - Du er bedre enn den «svarte dritten», sa Luis Aragonés til Henrys lagkamerat Jose Reyes. Foto: AP
IKKE RASIST LIKEVEL ALTSÅ: - Du er bedre enn den «svarte dritten», sa Luis Aragonés til Henrys lagkamerat Jose Reyes. Foto: AP Vis mer