Aragonés frikjent for rasisme

Kalte Henry en «svart dritt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spanias landslagstrener Luis Aragonés har lyktes med å anke boten han fikk for å ha kommet med nedsettende kommentarer om Thierry Henry i 2004, melder Guardian.

Det spanske fotballforbundet ila Aragonés en bot på rundt 25000 kroner etter at han refererte til Henry som den «svarte dritten», i et forsøk på å fyre opp Jose Antonio Reyes på trening i oktober 2004.

Episoden ble fanget opp av kameraer på treningsfeltet, men Aragonés valgte likevel å anke avgjørelsen. Nå har han vunnet frem.

- Retten finner at disiplinærkomitéen ikke vurderte bevismaterialet riktig, og håper nå at alle nødvendige tiltak blir iverksatt for å renvaske landslagstrenerens gode navn, skriver RFEF i en pressemelding.

Aragonés leverte et energisk forsvar for sine uttalelser før privatlandskampen mot England i november 2004, og i det påfølgende møtet på Santiago Bernabéau haglet det med rasistiske tilrop mot de mørkhudete engelske spillerne.

I kveld skal Spania møte England på Old Trafford, og det spørs vel om Aragonés kan håpe på en varm mottakelse av den engelske fansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer