Åråsen-marerittet fortsetter for Lillestrøm

Har ikke vunnet mot VIF hjemme i Tippeligaen på syv år.

 SEIERSMÅLET:  Johan Andersson har nettopp satt ballen i eget mål. Det holdt med det ene målet for Vålerenga. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SEIERSMÅLET: Johan Andersson har nettopp satt ballen i eget mål. Det holdt med det ene målet for Vålerenga. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

• Lillestrøm - Vålerenga 0-1 (0-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): I forkant av hatkampen mellom Lillestrøm og Vålerenga var det noen få supportere fra hvert lag som støtet sammen og kastet stein noen timer før kampstart, men selve oppgjøret gikk heldigvis nokså rolig for seg - både på og utenfor banen.

Det var et oppgjør som ingen av lagene egentlig hadde råd til å tape, med mindre de ville kjenne pusten til nedrykkspøkelset i nakken. Etter en svak førsteomgang var det Vålerenga som kom best i gang i den andre.

Rasende Andersson - Vi er veldig gode det første kvarteret i 2. omgang. Da scorer vi også, sa Kjetil Rekdal til CMore etter kampslutt.

Backen Jan Lecjaks slo et frispark inn i boksen som LSK-spiller Johan Andersson var uheldig å sende i eget nett. Det var bortelagets første skikkelige målsjanse i kampen.

- Ja det er riktig at jeg var sist på ballen, sier Andersson.

- Hvordan var det å avgjøre kampen på denne måten? Spurte en journalist svensken om etter kampen.

- Hva er det for et jævla spørsmål, svarte Andersson og gikk videre til neste journalist.

Etterpå roet Andersson seg litt ned, og kom ut igjen for å møte pressen.

- Jeg opplever at vi styrer kampen og har god kontroll defensivt. Litt systematisk for denne sesongen at vi spiller bra, men får ikke utteling.

Krigeseier På overtid trodde Frode Kippe han hadde utliknet, men scoringen ble annullert for offside. Det ble ikke flere scoringer i kampen, og Kjetil Rekdal og co. tok en viktig seier.

- Guttene kriger for seieren i dag. Jeg er en stolt trener, sa Kjetil Rekdal.

 VIF-JUBEL:  Vålerenga vant nok en gang på Åråsen.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VIF-JUBEL: Vålerenga vant nok en gang på Åråsen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Lillestrøm hadde ikke slått Vålerenga på Åråsen siden 2006, og stod med fem tap på de seks siste Tippeliga-oppgjørene i Lillestrøm. LSK-trener Magnus Haglund hadde derimot en god statistikk mot Oslo-laget før dagens kamp, og var ubeseiret som LSK-trener etter én seier og én uavgjort forrige sesong.

Den statistikken røk for Haglund i kveld, og nå blir det stilt flere kritiske spørsmål til treneren som er under stort press om dagen.

- Jeg er mest frustrert over resultatet. Nå kommer det noen tøffe kamper. Vi må bare stå på å jobbe hardt hver eneste dag, sa LSK-trener Haglund til CMore etter kampslutt.

Annullert scoring I fjor fikk VIF en pangstart på Åråsen etter en scoring etter bare noen sekunder, og historien kunne gjentatt seg i kveld på Åråsen- denne gangen med Lillestrøm i hovedrollen.

Det tok bare et snaut minutt før ballen lå i nettet bak Vålerenga-keeper Kongshavn, men scoringer ble korrekt annullert for offside på Gulbrandsen som var sist på ballen. Samme mann fikk en god mulighet etter ti minutter, men headingen fra kloss hold gikk like over mål.

Lillestrøm gikk ut i hundre, og åpningsminuttete var preget av høyt tempo. Det var Lillestrøm som styrte i den første omgangen, uten å skape de helt store sjansene. Vålerenga hadde nok med å forsvare seg i perioder, og var tamme framover på banen.

 DUELL:  Lillestrøms Erling Knudtzon i duell med Vålerengas Diego Calvo. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
DUELL: Lillestrøms Erling Knudtzon i duell med Vålerengas Diego Calvo. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Det var tydelig at Frode Kippe var mannen som skulle passes på i boksen når Lillestrøm hadde dødball. Det førte til at midtstopperkollega Anders Østli fikk fritt spillerom ved flere anledninger, uten at han klarte å omgjøre sjansene til scoring.

- Det er veldig kjedelig altså. Vi gjør en god førsteomgang, så er vi svake de første 20 i andre omgang. Vi lar Vålerenga ta initiativ i kampen. De får et litt heldig mål. Vi klarer ikke å score mål i dag, og da gikk det ikke, sier Frode Kippe.

Petter Vaagan Moen er Lillestrøms toppscorer med seks scoringer i Tippeligaen denne sesongen, og etter en snau halvtime fikk han en god mulighet til å pynte på statistikken. Jan Lecjaks lagde frispark på 20 meter, og Vaagan Moen la ballen i nærmeste vinkel, men Gudmund Kongshavn var på plass og slo ballen unna med et tigersprang.

Lillestrøm fikk også en god mulighet til å utlikne ti minutter før slutt, men avslutningen til Bjørn Helge Riise ble ryddet unna like foran målet til Kongshavn.