Arason: - Vi trenger ikke ny keeper

MASPALOMAS (Dagbladet): Rosenborg- Duisburg 1- 1, 3- 1 på straffer. Midt i Rosenborgs store keeperjakt reddet Arni Gautur Arason to straffer og sendte Rosenborg til finalen. - Etter min mening trenger vi ingen ny målvakt, sier islendingen til Dagbladet.

I fjor ble Jørn Jamtfall matchhelt i Maspalomas da han reddet to straffer i finalen. I går kveld sto Arason på straffestreken nøyaktig like heit i hanskene. Og fordi RBKs keeperduo føler seg fullt på høyde med de fleste andre, liker de ikke den pågående jakten til Bratseth og kompani. Arason sier:

- Både jeg og Jørn (Jamtfall) er gode nok. - Sjøl om jeg ikke tar det inn over meg mener jeg det har vært vært - og er - for mye negativ fokusering på keeperne i Rosenborg. Og hvis det kommer en ny mann, så vet jeg ikke hva jeg gjør.

- Jeg vil helst fortsette i RBK, men må snart kanskje begynne å tenke på noe annet.

Assistenttrener Ola By Rise sier følgende:

- Keeperjakten er litt overfokusert. Kvaliteten på de to vi har er veldig bra den.

Godt nytt RBK-år

Kvaliteten på resten av laget er ikke så verst den heller. Spesielt etter pause i går kveld, da Rosenborg - etter en måneds ferie og bare en ukes trening - totaldominerte Bundesliga-laget Duisburg. Og kom ikke her og si at de bare ligger som nummer tre fra bånn.

Bundesliga er Bundesliga, og den omgangen et litt solbrent Rosenborg leverte denne kvelden 11. januar 2000 står det mer enn respekt av.

Friedel langt unna RBK
Friedel langt unna RBK Vis mer

- Vi var gode, ja, sier Nils Arne Eggen. - Det er jo utrolig at vi ikke tok dem lenge før det ble straffespark. Men keeperen deres var god - nei, han var fenomenal - og der har du litt av årsaken.

- Samtidig som vi mangler en del i avslutningene.

Åtte sjanser av den typen du bare ser i mål - ja, de er jo nødt til å gå inn - produserte trønderne etter pause. Bare i kampens to siste minutter kom det en haglskur av kanonskudd fra kort hold. Men Gintaras Stauce var overalt og var mer blekksprut enn menneske. Kastet på land i stormen.

Carew som Sørloth

- Du så det før pause at overgangene våre ikke satt, sier Nils Arne Eggen. Det var ingen grunn til å motsi den observasjonen. For kantene kom aldri med, og spesielt Morten Knutsen har til gode å lære seg Rosenborgs relasjonelle ferdigheter. Og John Carew liknet mest på Gøran Sørloth.

- Vi må få snudd han John, ja, sier Eggen om den for anledningen altfor møtende spissen. - Men det kommer, og han var jo veldig nær et par mål på slutten.

Ørjan Berg startet på benken og fikk 31 minutter for Fredrik Winsnes. Han brukte dem til å vise at han ikke har mistet pasningsfotens universalnøkkel. Den som med et enkelt spark - det ser i hvert fall veldig enkelt ut - åpner et forsvar på en måte som i større sammenhenger enn kanari-sparring med offisiell pokal, får folk til å gispe.

11. januar, som alle andre dager, er det grunn til å glede seg over det også.

KEEPERHELT: Arni Gautar Arason redder Duisburgs fjerde straffespark og blir Rosenborg-helt.