Arason klar for Vålerenga

Den islandske landslagskeeperen Arni Gautur Arason (29) skrev i går kveld under for Vålerenga.

Den tidligere Rosenborg-keeperen kommer fra et halvt års utlån i Manchester City i Premier League, og går rett inn på laget når Vålerenga møter Lyn den 26. juli.

-  Jeg gleder meg virkelig til å spille for Vålerenga. Klubben har muligheter til å kjempe i toppen av Tippeligaen, og jeg ser gode muligheter for å utvikle meg vidre som keeper, sier Arason til Dagbladet.

Islendingen hadde en kanonsesong i RBK i 2002. Særlig i Champions League-kampene var han god. Siden har karrieren stampet litt.

-  Førstevalg

Han mistet plassen i RBK til Espen Johnsen. Og under oppholdet i Manchester City ble det kun et par kamper. Men Arason har hele tida hatt tillit som førstevalg på det islandske landslaget.

-  Jeg mener selv jeg er en like god keeper i dag som i 2002. Men jeg trenger selvsagt å spille mest mulig kamper jeg også. Det viktigste for meg har vært at jeg nå har kommet til en klubb som er villig til å satse skikkelig på meg, sier Arason.

For i Vålerenga tok de bølgen da faksen med Arasons underskrift tikket inn på klubbkontorene på Valle Hovin. I tre og et halvt år skal Arason aksle VIF-trøya.

-  Vi er veldig fornøyde. Arason er en klassekeeper, og er kjøpt inn for å være vårt førstevalg. Jeg er egentlig litt overrasket over at vi greide å sikre oss underskriften hans, sier VIF-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.

Debut mot Odd

Arason hadde nemlig to andre tilbud.

-  Ett fra England, og ett fra Belgia, sier Arason.

-  Men det var snakk om korte kontrakter. De siste sesongene har jeg levd med stor usikkerhet, så det var viktig å få en kontrakt over en lengre periode. At jeg trives godt i Norge, og snakker bra norsk, har også betydd en del.

Arason er fortsatt på ferie i Island, men kommer til Oslo i løpet av helga. Han debuterer for VIF i treningskamp mot Odd den 20. juli.

Arason, som også er ferdig utdannet jurist, kommer ikke til å ha en sivil jobb utenfor fotballen.

-  Det er ikke meningen. Han er ansatt som fotballspiller. Men kanskje han kan hjelpe til med noe i klubben hvis det skulle trengs, ler direktør Siem.

TIL VIF: Tidligere RBK-keeper Arni Gautur Arason signerte i går kveld for Vålerenga. Han debuterer <P>i Tippeligaen mot Lyn den 26. juli. - Det viktigste for meg har vært at jeg nå har kommet til en klubb som er villig til å satse skikkelig på meg, sier Arason til Dagbladet.