Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arason vinner keeperduellen

LA MANGA (Dagbladet): Alt tyder på at Arni Arason vinner duellen med Espen Johnsen om å bli førstekeeper i Rosenborg også kommende sesong. Med mindre en utenlandsk klubb kjøper Arason før tippeligastarten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig ønsker ikke Rosenborg å kvitte seg med stortalentet Johnsen. En utleieavtale - slik Rosenborg og svenske Hammarby har med Fredrik Winsnes - kan bli løsningen på luksusproblemet.

Ikke benken

- Norge har i hvert fall ikke råd til å ha en landslagskeeper sittende på benken i Rosenborg. Ikke Island heller, for den saks skyld, sier Nils Arne Eggen.

- Utviklingen til Espen vil naturligvis bli hemmet hvis han skal sitte på benken, sier han.

  • Altså må én av de to vekk for at begge skal få spille.

Og selv om Eggen foreløpig snakker om keeperduellen i meget diplomatiske vendinger, så tyder alt på at han velger seg Arason den dagen han eventuelt .

- Arni ble jo virkelig anerkjent internasjonalt i fjor, sier han.

Ikke bytting

Blant annet hadde islendingen flere fantastiske parader som forhindret et par stygge sifre i en vrien Champions League-sesong for Rosenborg.

- Og det er uaktuelt å la dem stå annenhver kamp, forsikrer Eggen.

Men foreløpig gjør de nettopp det. Johnsen spilte mot Vrgryte mandag, og reddet blant annet et straffespark. I dag spiller Arason mot Molde.

  • Ørjan Berg og Hassan El Fakiri ble skadd i mandagens kamp mot Vrgryte, og spiller ikke mot Molde i dag. Bent Skammelsrud og Dagfinn Enerly går dermed inn i midtbaneleddet. I tillegg til keeperbyttet går Janne Saarinen inn som venstreback i stedet for Ståle Stensaas.
GREP SJANSEN: Arni Arason leverte redninger nok sist sesong til å holde supertalentet Espen Johnsen bak seg.
BLIR LEID UT? Espen Johnsen, som landslaghets keepertrener Erik Thorstvedt håper skal bli vår neste keeperkjempe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!