Arbeiderne som skal ferdigstille VM-stadionet jobber for luselønn

Skandalene fortsetter.

JOBBER FOR LUSELØNN: Arbeiderne som skal ferdigstille det mye omtalte al-Wakrah stadion til fotball-VM i 2022. Foto: AFP PHOTO / Qatar 2022 committee
JOBBER FOR LUSELØNN: Arbeiderne som skal ferdigstille det mye omtalte al-Wakrah stadion til fotball-VM i 2022. Foto: AFP PHOTO / Qatar 2022 committee Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har tidligere vært kjent at fremmedarbeidere i forbindelse med Qatar-VM i 2022 har hatt tøffe forhold. Flere har dødd under byggingen, og nå er det en økende bekymring rundt lønna til arbeiderne.

Ifølge The Guardian bryter arrangørene av Qatar-VM i 2022 sine egne arbeidsregler når de betaler sine fremmedarbeidere drøyt 50 kroner dagen. Det er omtrent fire kroner timen.

Mer enn 100 arbeidere fra noen av verdens fattigste land jobber hardt for å få ferdigstilt mye omtalte al-Wakrah-stadion, som skal være arena for kvartfinalene i mesterskapet. Det er den stadion The Guardian har besøkt.

Overtidsbetaling Ifølge The Guardian viser arbeidernes lønnsslipper at de jobber opp mot tretti dager i måneden for bare 50 kroner daglig. Det er blant de laveste summene avisa fant da de undersøkte forholdene for arbeiderne.

Ifølge landets bestemmelser skal overtidsjobbing betales med grunnlønn pluss 25 %, og en maksimale arbeidsuke skal være på 60 timer. Flere lønnsslipper viste at arbeiderne hadde jobbet langt over dette.

- Det er utfordringer knyttet til beregning av overtidsbetaling og -timer, og vi jobber med entrepenøren for å rette opp eventuelle feil, sier en talsmann for arrangørkomiteen ifølge The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer