OVERLEVDE STYREMØTET: Trener Michael Laudrup overlevde styremøtet i den Mallorca, men assistenten Erik Larsen ble sparket i går.Foto: SCANPIX/EPA/EDUARDO ABAD
OVERLEVDE STYREMØTET: Trener Michael Laudrup overlevde styremøtet i den Mallorca, men assistenten Erik Larsen ble sparket i går.Foto: SCANPIX/EPA/EDUARDO ABADVis mer

- Arbeidsklimaet ble uutholdelig

Frustrert Laudrup nærmer seg exit i Mallorca.

Farsen i Mallorca er over. Michael Laudrup trakk seg tirsdag som trener i den spanske fotballklubben.

Det meddelte dansken på et pressemøte. Der fortalte Laudrup at han har vært i møter med klubbledelsen om å løse konflikten mellom ham og sportsdirektør Lorenzo Serra Ferrer, men at han ikke så noen annen utvei enn å forlate Mallorca.

De to har kranglet offentlig om Mallorcas disposisjoner på overgangsmarkedet. Laudrup har mislikt både salg og kjøp av spillere.
Laudrups oppsigelse kommer dagen etter at klubbledelsen ved president Jaume Cladera sparket assistenttrener Erik Larsen.

- Jeg er kommet til et punkt der arbeidsklimaet er blitt uutholdelig. Menneskelig og i forhold til min familie kan jeg ikke lengre ta belastningen med å komme hjem og være frustrert over tingenes gang, sa Laudrup.

Ingen sportslig grunn
Etter mandagens styremøte der det ble kjent at Larsen var sparket sa Cladera følgende:

- Vi forsøker å gjenopprette forholdet mellom Laudrup og Serra Ferrer. Vi leter etter en løsning der treneren og sportsdirektøren kan komme på god fot igjen.

I helgen vant Mallorca 2-1 over Real Sociedad i La Liga. Presidenten er fornøyd med sesongstarten.

- Seks poeng på fem kamper er slett ikke dårlig. Vi skal beholde roen og ikke ta noen dramatiske beslutninger. Det er det ingen sportslig grunn til, sa Cladera.

En dag senere var samarbeidet mellom Laudrup og Mallorca avsluttet.

Delikat tidspunkt
Mandag ble Laudrups assistent Erik Larsen sparket på grunn av det klubbledelsen betegnet som ufine uttalelser. Før mandagens styremøte omtalte Larsen sportsdirektør Serra Ferrer som «et dårlig menneske».

- Vi har en strategi for hvordan vi skal klare å bli venner igjen. Larsens uttalelser kom på et delikat tidspunkt. Hadde det ikke vært for de uttalelsene, hadde vi sluppet å sparke noen på møtet. Kommer Erik Larsen og sier at det hele er løgn, at han ikke har sagt det, så kommer jeg til å møte pressen igjen og beklage. For da har vi gått for langt, sa Cladera.

At Michael Laudrup kommer med kritikk kan han derimot leve med.

- Du kan ikke sammenligne kommentarene fra Laudrup med Larsens. Vi har ikke noe imot å få kritikk, men det går en grense. Mangel på respekt kan ikke aksepteres, fortsatte klubbpresidenten.

(NTB)