FOR ILLE: - Det er for ille at tusenvis av mennesker skal dø fordi noen skal få sparke fotball, sier forbundsleder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FOR ILLE: - Det er for ille at tusenvis av mennesker skal dø fordi noen skal få sparke fotball, sier forbundsleder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Arbeidsmandsforbundet vil boikotte Qatar-VM

Landsmøtet protesterer mot at arbeidere ofres for fotball-VM.

Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) mener arbeidsforholdene for arbeiderne som jobber på fotballanleggene i Qatar, er så dårlige at Norge må boikotte fotball-VM i landet i 2022.

NAF vil nå ta opp kampen mot arbeidslivskriminalitet både her hjemme og i utlandet, skriver Klassekampen.

- Det er for ille at tusenvis av mennesker skal dø fordi noen skal få sparke fotball, sier forbundsleder Erna Hagensen i NAF.

På landsmøtet som åpnet onsdag, vil forbundet som det første LO-forbundet vedta krav om at Norges Fotballforbund går i spissen for en internasjonal boikott av verdensmesterskapet om sju år.

Ifølge Hagensen har avsløringer om umenneskelige arbeidsforhold og slavearbeid blant arbeiderne i Qatar skapt sterke reaksjoner blant medlemmene i forbundet.

- Det er anslått at 4.000 mennesker vil dø i arbeidsulykker før fotball-VM er over. Arbeiderne får passene sine konfiskert, så de ikke kan reise. Hadde dette vært i Europa, er jeg overbevist om at man ville boikottet mesterskapet, sier Hagensen.
NTB