Arctic Race of Norway flyttes

Kommer til å gå en uke tidligere enn opprinnelig antatt.

 NY DATO:  Sykkelrittet Arctic Race Of Norway, som ble kjørt for første gang i år, starter én uke tidligere neste år. Her fra rittets tredje etappe i august. Foto: AP Photo / NTB Scanpix, Vegard Grott
NY DATO: Sykkelrittet Arctic Race Of Norway, som ble kjørt for første gang i år, starter én uke tidligere neste år. Her fra rittets tredje etappe i august. Foto: AP Photo / NTB Scanpix, Vegard GrottVis mer

Nå skal rittet, som ble vunnet av Thor Hushovd i årets utgave, kjøres fra 13. til 17. august.

Nordlys melder at arrangøren har fått dette bekreftet fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Opprinnelig var rittet satt opp med start 20. august.

I år ble rittet kjørt fra 7. til 11. august. Det ble en folkefest i Nordland og helt opp til Sør-Troms.

Foreløpig er ikke detaljene lagt for neste års ritt, men franske Amaury Sport Organisation (ASO) kommer til Nord-Norge i neste uke, og da begynner detaljplanleggingen om hvilke byer som kommer til å være involvert i rittet i 2014.

Mange var skuffet i og med at Tromsø ikke var med i rittet i år, men det blir det trolig forandringer på neste år. Det skal heller ikke være noen fare for kollisjon mellom sykkelrittet og Sjakk-OL, for sjakken er slutt 14. august. Det åpner for at Arctic Race of Norway kan komme til ishavsbyen noen dager senere.

Knut Eirik Dybdal i arrangementskomiteen sier til nordlys.no er at planen for arbeidet nå er at de fleste detaljer, både hva gjelder løyper i tillegg til start- og målbyer skal være på plass innen årsskiftet.

(NTB)