Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

ARD beklager doping-ryktene

Dagens vinner innrømmer at hun var preget.

(Dagbladet.no): Samme dag som de tyske skiskytterne Kati Wilhelm og Andrea Henkel sikret tysk dobbeltseier i Anterselva, beklager TV-kanalen ARD dopingbeskyldningene mot blant andre tyske skiskyttere og langrennsløpere.

- I vårt yrke kan det ikke forsvares skape slike generelle rykter uten at vi har fakta og belegg på plass, sier sportsredaktør Michael Antwerpes, ifølge Bild.de.

«ARD-flopp - Kati Wilhelm-topp»

Den tyske avisa omtaler i ettermiddag nyheten sånn: «ARD-flopp - Kati Wilhelm-topp».

ARD meldte opprinnelig at 30 idrettsutøvere, deriblant 20 tyske, har fått blodoverføringer ved et laboratorium i Wien, men i dag gjør TV-kanalen altså full retrett.

Dette er likevel ikke nok for det tyske skiforbundet (DSV).

Krever en forklaring

- I første rekke krever vi en forklaring, sier DSV-talsmann Stefan Schwarzbach, som varsler videre skritt mot TV-programmet som framsatte påstandene.

TOPP: Tyske Kati Wilhelm vant dagens skiskyting i Anterselva, og hun innrømmer at dopingspekulasjonene har gått inn på henne. Foto: FRANCO DEBERNARDI/AP/SCANPIX
TOPP: Tyske Kati Wilhelm vant dagens skiskyting i Anterselva, og hun innrømmer at dopingspekulasjonene har gått inn på henne. Foto: FRANCO DEBERNARDI/AP/SCANPIX Vis mer

Tyske topputøvere, som Tobias Angerer, har benektet ryktene på det sterkeste, og også dagens vinner innrømmer at hun ble påvirket av all viraken.

- Det var ikke lett å være fokusert, sjøl om vi visste at vi er uskyldige i dopingbeskyldningene, innrømmer Wilhelm.

ARD gjorde som TV 2

Det er for øvrig ikke første gang at en TV-kanal må legge seg flat og beklage omfattende dopingbeskyldninger.

I 2002 måtte TV 2-journalist Gerhard Helskog og redaktør Kåre Valebrokk gjøre full retrett etter å ha skapt dopingspekulasjoner rundt norske idrettsutøvere.

- Som journalist er det min oppgave å fortelle sannheten. Vi feilet grovt. Vi brukte feil lister i programmet. Det finnes ingen unnskyldning, sa Helskog den gang.

image: ARD beklager doping-ryktene
FLOPP: Den tyske TV-stasjonen ARD måtte i dag beklage at meldingene deres har ført til omfattende dopingrykter rundt de tyske skiløperne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media