Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ardian Gashi setter nesten rekord i landslagspause

Bare én nordmann har gått lengre tid mellom to spilte landskamper.

ETTERLENGTET SJANSE: Ardian Gashi (t.v.) er tilbake på landslaget. Spiller han i morgen, kiler han seg inn på andreplass på lista over spillere med lengst opphold mellom to av sine landskamper. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ETTERLENGTET SJANSE: Ardian Gashi (t.v.) er tilbake på landslaget. Spiller han i morgen, kiler han seg inn på andreplass på lista over spillere med lengst opphold mellom to av sine landskamper. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

LARNAKA (Dagbladet): Søndag kveld ble avgjørelsen tatt om å hente Ardian Gashi (31) inn i den norske landslagstroppen.

- Hva tenkte du da telefonen kom?

- At jeg er klar, svarer han.

- Men jeg skal innrømme at jeg ble litt overrasket.

Runar Berg har rekorden Sist Ardian Gashi spilte for Norge viste kalenderen 12. oktober 2005. Motstander var Hviterussland, VM-kvalifiseringskampen ble spilt i Minsk, og Norge vant 1-0.

Når Norge møter Kypros i morgen, er dette 2561 dager siden. De siste 30 åra har bare én norsk spiller gått lengre tid mellom to spilte landskamper:

Runar Berg fikk sin fjerde landskamp mot nettopp Kypros i februar 1995. Da spilte han for Bodø/Glimt. Åtte og et halvt år seinere var han tilbake i flaggtrøya.

Berg, som da var tilbake i Glimt, fikk tre minutter mot Spania i EM-playoffen høsten 2003. De tre ble hans siste for Norge.

Starter neppe Siden sin forrige landskamp har Ardian Gashi gått fra Vålerenga til Brann til Fredrikstad til Helsingborg. I Sverige har han nå spilt i tre sesonger. Der har han fått med seg både ett serie- og to cupgull, men landslagsledelsen har ikke tastet hans nummer. Før nå.

- Har du følt deg oversett?

- De har jo ufattelig mange spillere de må ha overblikk over. Nå er jeg med her, jeg tenker på å forberede meg best mulig til kamp, og til å gripe sjansen om den kommer. Så får vi se om det blir flere muligheter, sier midtbanespilleren, som bare fikk med seg mandagens trening på denne samlinga.

Trener Egil Drillo Olsen medgir overfor Dagbladet at det hadde vært større sjanser for å se Gashi fra start om han hadde trent ei økt til - men reisa fra Sverige til Kypros ble for lang til at han rakk søndagens trening.

Bedre i Sverige Gashi selv mener han har forandret seg siden tida i Tippeligaen.

- Jeg er en bedre ballspiller. I tillegg er jeg bedre taktisk, jeg er bedre på å holde rollen i midtbanen, og føler meg klokere taktisk. Før kunne jeg nok oftere gå på løp og havne helt ut av min opprinnelige posisjon, det skjer sjeldnere nå. Men først og fremst er det som ballspiller jeg har utviklet meg, sier Gashi.

- Det har kommet automatisk, tror jeg. Det er litt mer ballspill i Allsvenskan enn i Tippeligaen, men først og fremst er det jeg som er blitt en roligere spiller.

- Etter sju år utenfor troppen: Hadde du gitt opp landslagsdrømmen?

- Nei, ikke gitt opp. Det er alltid et håp. Men jeg hadde ikke trodd det skulle skje nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media