Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åre satser på alpin-VM i 2005

ÅRE (NTB-TT): Åre, som arrangerer verdenscupkonkurranser for kvinner fra onsdag til lørdag, kommer til å søke om VM i alpint i 2005. Årsaken er at de svenske alpinarrangørene ikke har noen tro på at Lillehammer kommer til å bli VM-arrangør i 2003.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Lillehammer søkte VM i 2001 og tapte. Det kommer de til å gjøre igjen. Men dersom det skulle skje vil ikke vi i Åre akseptere at de nordiske skiforbundene går inn for å støtte en ny søknad fra Lillehammer også i 2005, for vi mener at vi er en klasse bedre, sier Tord Ohlson i Åres verdenscupkomité.

  Han sier at Åre er en klasse bedre enn Lillehammer, hvor han understreker at bakkene ligger flere mil fra hverandre. I Åre er alt samlet i kompakte anlegg.

  - Lillehammer har «bare» hatt OL. Byen har ingen alpinklubb med tradisjoner, slik som vi, sier Ohlson.

To millioner

Tord Ohlson sier at en VM-søknad fra Åre i 2005 vil koste to millioner kroner. De pengene er man villige til å satse, selv om Østersund skulle melde seg på med en ny OL-søknad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!