VRAKES: Fredag kom nyheten om at Japan dropper de nåværende byggeplanene for den nye gigantarenaen som skal huse de olympiske lekene i 2020. Foto: EPA/JAPAN SPORT COUNCIL / HANDOUT / NTB SCANPIX
VRAKES: Fredag kom nyheten om at Japan dropper de nåværende byggeplanene for den nye gigantarenaen som skal huse de olympiske lekene i 2020. Foto: EPA/JAPAN SPORT COUNCIL / HANDOUT / NTB SCANPIXVis mer

Arenaen skulle være hjertet i OL i 2020. Nå blir den aldri bygd

For dyrt.

(Dagbladet): Fredag kom nyheten om at Japan dropper de nåværende byggeplanene for den nye gigantarenaen som skal huse de olympiske lekene i 2020.

Dette fordi regninga har blitt langt høyere enn først antatt. Det forklarte landets statsminister på en pressekonferanse. Det skriver den britiske avisa Independent.

- Vi forkaster planene for arenaen og begynner på nytt med blanke ark, sa han.

Planedringene betyr også at arenaen ikke vil stå klar til VM i rugby som skal arrangeres der i 2019.

Kritikere av prosjektet har pekt på at det var selve designet av arenaen som gjorde den for dyr. Det avviser arkitekten Zaha Hadids firma.

- Det stemmer ikke at det er designet som har skylda. Vi hadde bare tenkt å bruke vanlige materialer og teknikker som ikke vil være spesielt kostbare for japanske kontruksjonsfirmaer.

- Den virkelige utfordringen er at det har vært en drastisk prisøkning for det å bygge i Tokyo, samt den strenge timeplanen.

Firmaet har også måttet tåle kritikk den senere tiden for sin involvering i et annet arenaprosjekt. De har også designet en av VM-banene i Qatar der en rekke arbeidere har mistet livet under oppføringen av anlegget.