Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Året da alle fikk øynene opp for Henrik Kristoffersen

Nå er han nominert til Folkets Idrettspris.

VINNER I ØSTERRIKE: Henrik Kristoffersen tok sin første verdenscupseier i Schladming i januar. Nå er han nominert til Folkets Idrettspris. Foto:(AP Photo/Giovanni Auletta / NTB Scanpix
VINNER I ØSTERRIKE: Henrik Kristoffersen tok sin første verdenscupseier i Schladming i januar. Nå er han nominert til Folkets Idrettspris. Foto:(AP Photo/Giovanni Auletta / NTB Scanpix Vis mer

• Stem på din Folkets Idrettspris-kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut tre vinnere som får tilsendt gavekort til en verdi av 1000 kroner.

(Dagbladet): Rundt 50 000 tilskuere har møtt opp for å se det tradisjonsrike slalåmrennet i østerrikske Schladming en sen vinterkveld i januar.

19 år gamle Henrik Kristoffersen har kjørt en utrolig førsterunde, og ligger som nummer to før finalerunden.

Marcel Hirscher leder konkurransen med ett fattig hundredel når Kristoffersen setter utfor.

Kristoffersens start er ikke den beste, og det ser en stund ut til at han kom til å havne utenfor pallen, men han henter seg inn, og en fantastisk avslutning gjør at han kommer i mål 18 hundredeler foran Hirscher. Nå står det én mann igjen på toppen; Østerrikske Mario Matt (34).

Men hjemmehåpet svikter, han kjører ut, og det er den norske tenåringen som blir hyllet i Schladming.

- Dette er helt utrolig - herregud! Du får ikke noe større slalåmrenn enn dette her. Det er helt sykt! Å vinne mitt første verdenscuprenn her i Schladming, foran 45 000 til 50 000 tilskuere, er bare helt utrolig, sier Kristoffersen etter å blitt båret på gullstol av konkurrentene.

Historisk Kristoffersen ble tidenes yngste norske alpinist til å vinne et verdenscuprenn.

- Forrige uke påsto jeg at Henrik Kristoffersen er en superstjerne. Nå må det ha gått opp for alle, skrev Aksel Lund Svindal på Twitter.

Ny rekord Måneden etter var det OL i Sotsji.

I slalåmrennet lå Henrik Kristoffersen som nummer 15 etter første omgang, men tok et solid jafs i den andre omgangen. Med to utøvere igjen på toppen var nordmannen nummer to bak Marcel Hircher, og da Myhrer kjørte ut, sikret Kristoffersen seg en fantastisk bronsemedalje.

En ny rekord var satt; Den yngste mannlige alpinisten til å ta en medalje i OL.

- Det er helt sjukt, sa Kristoffersen til TV 2 etter rennet.

Men sesongen var ikke over, han rakk også å ta to gull i junior-VM.

Årets sesong startet han med å ta sin andre verdenscupseier, i slalåmen i Levi.