ÅRETS BESTE FOR ANDRE GANG: Didier Drogba har fått tittelen Afrikas beste fotballspiller. Han tror på mer suksess med Chelsea denne sesongen. Foto: AFP/ANDREW YATES.
ÅRETS BESTE FOR ANDRE GANG: Didier Drogba har fått tittelen Afrikas beste fotballspiller. Han tror på mer suksess med Chelsea denne sesongen. Foto: AFP/ANDREW YATES.Vis mer

Årets afrikanske spiller advarer United og Arsenal

Drogba føler seg som en liten unge på banen.

|||

Didier Drogba er blitt kåret til årets spiller i Afrika, og advarer samtidig Manchester United og Arsenal om Chelseas gullambisjoner.

- Vi har en rekke kamper foran oss, noen store også, og jeg vil ikke bringe dårlig lykke over laget ved å snakke om «dersom vi vinner», men denne sesongen har virkelig vært bra for meg, sier Drogba.

25 mål er det blitt så langt. 32-åringen har allerede vunnet to ligatitler, to FA-cuptitler og to ligacuptitler siden han kom til Stamford Bridge i 2004.

Ivorianeren ble denne uken kåret til beste afrikanske spiller i 2009. Han vant samme kåring i 2006. Spissen scoret fem mål da Elfenbenskysten tok seg til VM-sluttspillet i Sør-Afrika. Drogba scoret også da Chelsea vant FA-cupfinalen i fjor vår. Nå går det mot et halvår med store ambisjoner.

- Jeg er fortsatt sulten og jager fortsatt medaljer. Noen ganger føler jeg meg som en liten unge ute på banen, og treneren (Carlo Ancelotti) må holde meg litt igjen, sier Drogba foran helgens ligakamp hjemme mot West Ham.

Må holde Rooney skadefri

Manchester United leder den engelske serien med 63 poeng, to mer enn Chelsea og Arsenal. Chelsea har én kamp mindre spilt enn rivalene.

Ligaleder United er fulle av selvtillit etter 4-0-seieren over Milan i mesterligaen i midtuken. Wayne Rooney har scoret 30 mål for laget, og nærmer seg Cristiano Ronaldos fantastiske 42 mål fra 2007/08-sesongen. I Manchester håper de at kneplagede Rooney unngår mer skadetrøbbel.

- Jeg møter Wayne på trening hver eneste dag, og vet alt om hans kvaliteter, sier stopperen Nemanja Vidic.

- Han er en god spiller, og vi må gjøre alt for å holde ham skadefri. De siste årene har han hatt en eller to skader, og det har vært vanskelig for ham å være i form hele tiden. Nå gjør han det veldig bra for oss, skryter Vidic.

Det er Brede Hangeland og Fulham som får den utakknemlige oppgaven med å stoppe Rooney & Co. i helgen.

Må overleve

Arsenal skal ut i bortekamp mot Hull, en kamp «Gunners» normalt skal vinne, men Hull-spissen Jozy Altidore lover London-laget hard kamp om poengene.

- Ingenting er mer viktig for byen og fansen at vi overlever i toppdivisjonen. Det er vårt mål akkurat nå, og det alle snakker om. De ti neste kampene blir avgjørende, sier den amerikanske landslagsspissen.

Hull ligger nest sist med 24 poeng. Det samme har Wolverhampton over streken. Det blir en heftig innspurt for å unngå mesterskapsseriespill neste sesong.

(NTB-Reuters)