Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årets beste dommeravgjørelse da Odd-kamp ble stoppet på grunn av fare

- Har aldri opplevd maken, sier Odd-spiller Solli.

AVBRØT KAMP: Dommer Anders Johansen valgte å avbryte en treningskamp mellom Odd og Luanda på La Manga. Foto: Anders Hovden, Digitalsport
AVBRØT KAMP: Dommer Anders Johansen valgte å avbryte en treningskamp mellom Odd og Luanda på La Manga. Foto: Anders Hovden, Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA MANGA (Dagbladet): Til pause var konklusjonen på afrikanernes adferd «bare faenskap». Etter en time fryktet dommeren for Odd-spillernes og egen sikkerhet, og blåste av kampen.

- Det er helt vilt utpå der, sa dommer Anders Johansen på vei til pause i kampen mellom Sporting Luanda og Odd. Da var laget fra Angola allerede redusert til 10 mann etter en av mange  brutale taklinger. Og et kvarter inn i andre omgang var det slutt.

For første gang i La Mangas historie ble en kamp avblåst på grunn av fare.

Anders Johansen tok årets beste dommeravgjørelse da han stoppet kampen. Og selv om vi bare skriver 29. januar er jeg ganske sikker på at den vil stå seg som en av årets beste dommeravgjørelser når vi skriver 31. desember også. For når det ene laget og dommertrioen er i fysisk fare er det faktisk ikke mulig å spille fotball.

Fryktet for sikkerheten Det eneste dommeren kunne gjøre da stort sett alle fra Angola var på banen — reserver som trenere og ledere - var derfor å stoppe galskapen.

- Det handler om respekt og sikkerhet for spillere og dommere, sier Anders Johansen.

- Jeg følte jeg ikke hadde noe valg.

- Det kom to stive bein stort sett i hver eneste duell, sier Odd-spiller Jan Gunnar Solli.

- Etter 13 år som spiller på dette nivået har jeg aldri opplevd maken.

Oppgitt Fagermo - Det jeg lurer på er hvorfor dette laget i det hele tatt er her, sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo, tydelig forbannet.

- Jeg snakket med et par speidere fra Grooningen i går og de kunne fortelle at det stort sett er sånn hver eneste gang de spiller.

Flere av Odd-spillerne var naturlig nok rasende etter skandalekampen i ettermiddag. Mens andre bare ristet fortvilet på hodet. De er jo her for å spille kamper. Men når en kamp blir farlig er det bedre å trene. Og som sagt så gjort.

- Det er ikke noe annet å gjøre, sier Dag-Eilev Fagermo.

- Det her ble bare håpløst. 

Sporting Luanda-Odd var ikke en kamp i Copa del Sol.

Ledelsen i Copa del Sol sitter nå i møte og vurderer tiltak mot Sport Luanda E Benfica på bakgrunn av det som skjedde i kampen mot Odd.

Jo Bergsvand i Norsk Toppfotball forteller Dagbladet at man ønsker et møte med lagets ledelse før man fatter en avgjørelse.

Hele Norges coronakart