Årets beste fotballspiller

Ronaldo er kåret til årets fotballspiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ronaldo stakk av med årets utmerkelse Gullballen etter sin fantastiske scoringsshow i sommerens fotball-VM. Dermed vant Ronaldo den gjeve prisen for andre gang i sin karriere. Det er det franske magasinet France Football som deler ut den gyldne ballen.

- Jeg har hatt et utrolig år. Hollywood kunne laget film om det, og det kunne vært skrevet mange bøker. Det har vært et vidunderlig comeback, slår Ronaldo fast i et intervju med France Footbal.

Andre gullball

Den brasianske superspissen Ronaldo er den første ikke-europeeren som har stukket av med gullballen to ganger. Han fikk 171 poeng i den årlige avstemningen der 52 europeiske jornalister stemmer over den beste Europa-baserte spilleren i året som har gått.

- I to eller tre år har det vært usikkert om dette kunne skje. Mange tvilte på om jeg kunne score mål igjen og finne tilbake til formen. Hvis jeg skal være ærlig så er denne prisen en større tilfredsstillelse for meg enn da jeg vant den i 1997, sier Ronaldo.

Brasilianske Roberto Carlos, som også spiller for Real Madrid, kom som nummer to i avstemningen, med 145 poeng. Oliver Kahn, målmennen i Bayern München, stakk av med tredjeplassen for andre år på rad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer