<strong>UAVGJORT:</strong> Joona Toivio og Molde var gode så lenge kreftene holdt på Lerkendal. Da klarte de å nekte Fredrik Midtsjø (t.h.) og Ole Selnæs å være så gode som de har vært tidligere i sesongen. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
UAVGJORT: Joona Toivio og Molde var gode så lenge kreftene holdt på Lerkendal. Da klarte de å nekte Fredrik Midtsjø (t.h.) og Ole Selnæs å være så gode som de har vært tidligere i sesongen. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

Årets beste taktikk og laguttak reddet sjuke Molde på Lerkendal

Tor Ole Skulleruds forsøk var så gjennomtenkt og god at det fortjente ett poeng. Selv om Rosenborg vant sjansestatistikken 8-4.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rosenborg-Molde 1-1 (1-1):

DA LAGOPPSTILLINGENE FORELÅ var det mange som rynket på nesa og sa at både Tor Ole Skullerud og Moldes kampplan var feig:

1) Fordi Molde-treneren så helt åpenbart tok hensyn til Rosenborgs tempo og kantstyrke, 2) fordi laget så mer defensivt enn offensivt ut, og 3) fordi Molde plutselig ikke lenger skulle vinne på Molde-vis og slik vi kjenner dem, men heller være et lag hvis spill var lagt opp etter motstanderen.

Og slik tok de feil alle mann - de som tolket, analyserte og mente navn og posisjoner i banen kunne fortelle at Moldes kampplan var forsiktig og feig.

For var det en som visste hva han gjorde på Lerkendal så var det Tor Ole Skullerud.

Det eneste han ikke hadde kontroll på var sjukdom og ganske tidlig veldig slitne spillere.

SÅ LENGE GUTTA hans orket og holdt seg til planen Tor Ole Skullerud hadde lagt opp var Molde et mye bedre lag enn Rosenborg:

1) Fordi de to spissene og den sentrale midtbanen dekket alle rom og var forbilledlige i gjenvinningsfasen, 2) fordi kantspillerne Martin Linnes og Moi Elyonoussi i tillegg til å være defensive hjelpere også holdt bredde og startet mange angrep etter ballerobringer, og 3) fordi Vegard Forren, minus en meningsløs glipp tidlig i andre omgang, igjen var den Vegard Forren han alltid bør være - veldig god, bestemt og styrende.

ROSENBORG VIL KONTROLLERE kampene de spiller. Moldes utgangspunkt var å nekte dem det. Og med ork og friske bein gikk det bedre enn bra. Da kreftene tok slutt sjokkerende tidlig i andre omgang - for selv om du løper mye skal ikke folk ligge strødd med krampe etter 70 minutter - var det hell og dårlige Rosenborg-avslutninger som reddet dem.

FREDRIK SEMB BERGE måtte gi seg på oppvarmingen på grunn av sjukdom. Det spilte ingen rolle, Ruben Gabrielsen klarte seg godt sammen med Vegard Forren i midtforsvaret. Knut Olav Rindarøy orket bare en omgang av samme årsak. Molde var ikke like gode defensivt med Per Egil Flo på venstrebacken i andre omgang.

Men begge sjukdomstilfellene får meg til å ane at grunnen til at Molde havnet i tauene veldig tidlig kan skyldes at det var andre spillere som var plaget også.

I det perspektivet er poenget på Lerkendal en bragd.

ROSENBORG LEVER SELVFØLGELIG veldig godt med uavgjort i denne kampen. Med 11 poeng på Molde før avspark måtte de ingen verdens ting. Med 11 poengs forsprang etter kampen har de en meget solid buffer på sin største og argeste konkurrent. For selv om Stabæk synes å være i stand til alt er det ingen som ser at Bob Bradleys mannskap skal stå hele veien inn.

Og Vålerenga, selv om de kan korte ned et par poeng med seier over Bodø/Glimt, nei, ikke i år, det er alt for tidlig.

OG DA STÅR vi igjen med Rosenborg som per nå synes å være det eneste laget som kan vinne Tippeligaen 2015. Om ikke andre gjør som Tor Ole Skullerud og Molde.

For har du fart nok til å stoppe Rosenborgs kanter, spisser som faller ned og sørger for at Ole Sælnes ikke får styre spillet og sentrale midtbanespillere som plukker opp Mike Jensen og Fredrik Midtsjø som alltid søker seg fram og inn de farlige sonene, så er det mulig å bremse Rosenborg.

Men stoppe dem å veien til seriegullet?

Nei, jeg ser ikke det akkurat nå.

INGEN GRUNN TIL bekymring altså. På Lerkendal. Men snart er det Europa-kvalifisering og om en måned bir det tøft. Og skal Rosenborg leve opp til ambisjonene om gruppespill i Europa League må effektiviteten tilbake.

Og så kan ikke André Hansen gjøre keepertabber som den etter ti sekunder (nesten 0-1)

For ikke å snakke om den som ga Molde 1-1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer