Årets beste

Frode Estil gikk inn til en sterk andreplass og årsbeste på 30km klassisk i Canada, men igjen var det tyskerne som dominerte.

I forrige uke ble det femdobbelt tysk, denne gang hadde de tre av de fem første. Verdenscupleder Tobias Angerer vant igjen, Filbrich tok tredjeplassen og Sommerfeldt ble nummer fem.

Blir sterkere

Landslagssjef Krister Sørgård er likevel ikke skremt.

-  Tyskerne går bra, og kommer til å bli gode også utover, men jeg er fornøyd med laget vårt også, og vi blir bare sterkere. Forhåpentligvis kommer også Odd Bjørn Hjelmeset og Anders Aukland etter hvert, de har ikke gått så mange konkurranser i år, men er i rute.

Hjemeset og Aukland endte på henholdsvis 23 og 27. plass

Frode Estil tapte gårsdagens spurt, men landslagssjefen er godt fornøyd med innsatsen.

-  Vi er veldig godt fornøyd, både med Frode og Eldar Rønning, som går så fort som han noen gang har gjort. Vi hadde selvfølgelig vært mer fornøyd med seier, men i en spurt kan alt skje, sa Sørgård til Dagbladet.

15 minusgrader

Estil selv sier til Dagbladet at formen nå er på vei.

-  Jeg følte meg pigg hele veien idag og hadde en god følelse. Jeg prøvde å kjøre på i bakkene for å strekke feltet, men de hang på.

Han er imponert over Angerer og tyskerne, men tror nordmennene snart finner formen, og kan stille med et like sterkt lag.

-  De har mange som er i god form og henger med i toppen, men vi trener godt, og kommer vi også.

Det var bitende kaldt i Canada, og drøye 15 minusgrader gjorde forholdene vanskelige for mange. Det var meget jevnt nesten fra start til mål. Først de siste kilometrene dro Angerer, Estil, Filbrich, Sommerfeld og svenske Fredrikson fra resten.

Estil var lenge helt fremst, men da alt skulle avgjøres de siste 300 meterne, manglet det lille ekstra for å ta verdenscuplederen i spurten.

Eldar Rønning gikk inn til en sjetteplass, mens Jens Arne Svartedal endte som nummer 11, 17 sekunder bak vinneren.

ISKALDT: Eskil Ervik følte kulda på kroppen.
ENSOM MOT MÅL: Frode Estil jobber hardt alene mot tyskerne Tobias Angerer (foran) og Jens filbrich i innspurten på 30km, men endte som nummer to.