- Årets dårligste

13 dager før Benfica spiller Rosenborg årets dårligste treningskamp. Og det som bekymrer mest - alle baklengsmålene.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Ja, det bekymrer meg, sier RBK-trener Ola By Rise til Dagbladet. - Men samtidig er jeg overbevist om at vi klarer å rette på det. For nå får vi ei skikkelig treningsuke på La Manga, der vi skal rette på det som har gått feil til nå.

- Min jobb blir å ha is i magan.

2-2 mot Fredrikstad i Østfoldhallen i går kveld burde vært borteseier under normale omstendigheter. Men på et underlag der alle var mest opptatt av å unngå skader, samtidig som dommeren forhåndsdømte utlikningsmålet hjem til Plankebyen (han tillot at Vidar Riseth fysisk ble kastet vekk i en frisparksituasjon utenfor RBK-boksen), var svært lite normalt. Og derfor tar trønderne med seg en dårlig opplevelse på dagens fly til Spania.

Om det sier kaptein Erik Hoftun:

- To snaue uker før Benfica trenger vi alle de positive opplevelsene vi kan få. Derfor var det dumt at vi ikke vant denne kampen. Men når det er sagt - vi vet hva som skal til i Lisboa.

- Alt det som gikk galt i denne kampen, vil bli rettet på innen den kampen.

- Dere slipper inn mange mål?

- Ja, og i denne kampen var utgangspunktet vårt å holde nullen. Det var det vi snakket om før kampen. Men det bekymrer meg ikke - det hadde vært verre om vi hadde vært helt håpløse i den andre enden av banen. Det er tross alt lettere å gjøre noe med det defensive.

- Før pause var vi veldig dårlige, innrømmer Ola By Rise. - Vi var nest best i alt og tillot Fredrikstad å drepe tempoet i kampen. Men etter pause var vi OK - det var tilnærmet godkjent. Når vi møter Dynamo Kiev på La Manga neste lørdag, er jeg overbevist om at vi vil være mye bedre.

Espen Johnsen vil være tilbake i mål mot Dynamo Kiev. Roar Strand (benken i går) og Frode Johnsen (29 min. for Winsnes) vil også være med igjen for fullt. Og da venter egentlig bare RBK på Torjus Hansén for å ha full valgfrihet.

Skader er dermed bokstavelig talt fraværende.

MISFORNØYD: Før pause var Rosenborg nest best i alt, og trener Ola By Rise hadde god grunn til å være misfornøyd. Bak sitter Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen.
TYPISK: Rosenborgs Fredrik Winsnes (svart drakt) ble pakket inn av FFK-spillerne.