Årets første for Montoya

Vant F1-løpet på Silverstone.

Spanjolen Fernando Alonso hadde det beste startsporet, men det var Juan Pablo Montoya som var raskest i starten og vant Storbritannia Grand Prix i formel-1.

Dermed tok colombianeren i McLaren-Mercedes sin første VM-seier i Formel 1-sirkuset denne sesongen. Fernando Alonso, Renault, som leder VM-sammendraget, kom på andreplass foran McLarens Kimi Räikkönen.

Pangstart

På lørdagens siste trening foran søndagens Storbritannia Grand Prix på Silverstone var det VM-leder Fernando Alonso som sikret seg det beste startsporet.

Det hjalp imidlertid ikke. Montoya gikk rett opp i tett, allerede i første sving, og beholdt ledelsen helt til mål.

- Jeg fikk en god start og sikret meg det beste utgangspunktet. Det var avgjørende. Trafikken som Alonso ble involvert i var fordelaktig for meg, sa Montoya.

Kimi Räikkönen kjørte seg mesterlig opp - til tross for et vrient utgangspunkt med 12. startspor. På grunn av motorhavari ble han automatisk flyttet ned ti posisjoner etter andreplassen på lørdagens siste testkjøring.

- Jeg kjørte raskere enn de andre og var nær, men visste at det ville bli vanskelig. Under normale omstendigheter er jeg overbevist om at det ville ha blitt et annet resultat, sa en tydelig skuffet McLaren-fører på pressekonferansen.

Foto: EPA
Foto: EPA Vis mer

Alonso i klar ledelse

Michael Schumacher hadde niende beste startspor, men kjørte seg opp og ble til slutt nummer seks. Hjemmefavoritt Jenson Button i BAR kom på femteplass.

Stillingen i VM-sammendraget er dermed som følger:

Alonso 77, Räikkönen 51 og Schumacher 43. Åtte VM-runder gjenstår før status skal gjøres opp.

(ANB-AP)