Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour of Oman:

Årets første seier for Kristoff

Vant siste etappe av Tour of Oman.

ÅRETS FØRSTE: Alexander Kristoff spurter inn til seier på den siste etappen av Tour of Oman. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
ÅRETS FØRSTE: Alexander Kristoff spurter inn til seier på den siste etappen av Tour of Oman. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): På den sjette og siste etappen av Tour of Oman lyktes det for Alexander Kristoff. I massespurten til Matrah Corniche var det UAE Team Emirates-rytteren som var raskest og sikret årets første seier.

Kristoff har gode erfaringer fra denne finalen, etter å ha vunnet den også ved de to foregående utgavene.

På de neste plassene fulgte Bryan Coquard (Vital Concept Cycling Club) og Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo).

Kristoffs etappeseier var også årets første for hans nye arbeidsgiver, UAE Team Emirates.

(artikkelen fortsetter under)

Eiking sikret topplassering i sammendraget

Odd Christian Eiking plasserte seg også langt frem i spurten på den siste etappen, og krysset målstreken som tolvtemann. Det fullfører en rekke med solide topplasseringer for askøyværingen.

Dermed sikrer også 23-åringen en imponerende åttendeplass i sammendraget, ett minutt og 24 sekunder bak sammenlagtvinner Alexey Lutsenko (Astana).

Wanty - Groupe Gobert-rytteren blir også andremann i ungdomskonkurransen, bare slått av etappevinner på den femte etappen, Miguel Ángel López (Astana).

Rittets tredje nordmann, Sindre Skjøstad Lunke (Fortuneo-Samsic), ble nummer 22 i sammendraget, etter solid kjøring på lørdagens klatring til Green Mountain.

Resultater:

1. Alexander Kristoff (UAE Team Emirates)
2. Bryan Coquard (Vital Concept)
3. Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo)
4. Magnus Cort Nielsen (Astana)
5. Nathan Haas (Katusha-Alpecin)
6. Davide Martinelli (Quick-Step Floors)
7. Amaury Capiot (Sport Vlaanderen-Baloise)
8. Greg Van Avermaet (BMC)
9. Benjamin Declrecq (Sport Vlaanderen-Baloise)
10. Floris Gerts (Roompot-Nederlandse Loterij)

Slik gikk det til:

En gruppe på fem ryttere gikk avgårde bare etter noen kilometer og åpnet raskt opp en luke til hovedfeltet; Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen-Baloise), Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert), Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij) og Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA).

Etter en drøy halvtime på sykkelen hadde kvintetten opparbeidet seg en luke på fem minutter tilbake til hovedfeltet.

Etter hvert når feltet fikk organisert seg og fikk opp dampen litt, dro Dimension Data og Vital Concept Cycling Club ned avstanden med et par minutter, og stabiliserte den rundt tre minutter.

Etter 83,5 og 100,5 kilometer kom dagens to eneste utfordringer, henholdsvis klatringene Climb of Al Hamriyah og Climb of Al Jissah. Over Al Hamriyah var det Meurisse som var først, foran Ligthart og Ferrari, mens Ferrari var først over Al Jissah, foran Farazijn og Ligthart.

Samme rekkefølge var det også over den innlagte spurten etter 97 kilometer: Ferrari, Farazijn og Ligthart.

Like etter klartringen måtte Farazijn slippe, mens Cavagna angrep ikke lenge etter. Quick-Step Floors-rytteren fikk umiddelbart følge av Ligthart, og duoen førte an inn på de tre avsluttende, lokale rundene, med feltet et minutt og 15 sekunder bak med 22,5 kilometer til mål.

I hovedfeltet ble det kjørt hardt av BMC og Katusha-Alpecin, for å prøve å kvitte seg med de raskeste spurterne, mens Trek-Segafredo og UAE Team Emirates overtok initiativet i feltet inn på de lokale rundene.

Med 10 kilometer til mål angrep Cavagna nok en gang og gikk solo. Franskmannen kjørte godt og holdt stand mot et jagende hovedfelt. Med 5 kilometer til mål hadde han fremdeles 35 sekunder, og det begynte å haste for hovedfeltet.

I løpet av de neste kilometerne raknet det likevel for 22-åringen og plutselig var han hentet.

I hovedfeltet var farten svært høy, noe som sørget for at det splittet seg i flere grupper.

Når det skulle spurtes om seieren var det Aleander Kristoff som var raskest og kunne innkassere årets første seier, foran Bryan Coquard (Vital Concept) og Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!