Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årets første seier for Schanche

TAVASTEHUS (NTB): Martin Schanche brukte natten til å skru bil etter at motoren måtte skiftes. Men slitet lønte seg for i dag vant han sesongens første EM-seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motoren havarerte under kvalifiseringen i går. Da var det ingen vei utenom for Martin Schanche. Rallycrossveteranen og hans mekanikere sto nærmest på hodet i motor-rommet hele natten, og fikk bilen klar akkurat i tide.

- Det har vært en slitsom dag. Jeg var temmelig tung i hodet før start. Men det var deilig å komme i gang, og seieren smakte den, sa Schanche.

Han fikk beste tid i såvel første som andre innledende omgang, og kunne stille i beste startspor i finalen. Ved siden av Schanche sto landsmannen Ludvig Hunsbedt, mens svenske Kenneth Hansen hadde tredje startspor.

Martin Schanche fikk til en kjempestart og la seg betryggende i ledelsen. Men Hunsbedt ville gi ham kamp, og var stadig frampå og skumpet borti Schanches bil.

- Jeg løftet knyttneven og viste ham (Hunsbedt) den. Det fortalte sitt om hva jeg syntes om Hunsbedts kjøring, sa Martin Schanche.

Seieren var sesongens første for Martin Schanche, som også vant fjorårets løp på samme sted. Schanche er oppe i 71 rundeseirer i sin 21. sesong.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!