- Årets Glimt bedre enn RBK

Ørjan Berg bør ha lov til å uttale seg.

• Følg Bodø/Glimt - Rosenborg direkte på Dagbladet.no fra kl. 19!

(Dagbladet.no): I kveld sparkes Tippeligaen i gang igjen etter sommerferien, med Rosenborg-besøk hos Bodø/Glimt på Aspmyra.


Få er bedre rustet til å uttale seg om de to rivalene enn Ørjan Berg.

Berg har godt over 100 kamper for både Glimt og RBK, men har vel sjelden opplevd at de gule kan regnes som favoritt foran et møte med de hvite. I kveld tror han imidlertid for en gangs skyld på Glimt-seier.


- Jeg tror Glimt har en bedre sjanse enn på lenge til å slå RBK. Årets utgave av Glimt mener jeg er fullt på høyde, om ikke bedre enn RBK, sier Berg til Bodø-klubbens hjemmesider.

Tvillingklubber

Ørjan Berg ble hentet fra Bodø/Glimt til Rosenborg sammen med Jahn Ivar Mini Jakobsen av daværende Rosenborg-trener Nils Arne Eggen i 1988, og på nittitallet gikk det nærmest en strøm av spillere fra Bodø til Trondheim.

Flere av disse har senere returnert til Glimt, som blant andre Runar Berg, Bent Inge Johnsen, Harald Brattbakk og Ørjan selv.

BRØDRE i GULT OG HVITT: Ørjan Berg (høyre) har godt over 100 kamper for både Rosenborg og Bodø/Glimt. Bror Runar Berg har også lang erfaring fra begge klubbene, og holder på fortsatt. Foto: TOR RICHARDSON/SCANPIX
BRØDRE i GULT OG HVITT: Ørjan Berg (høyre) har godt over 100 kamper for både Rosenborg og Bodø/Glimt. Bror Runar Berg har også lang erfaring fra begge klubbene, og holder på fortsatt. Foto: TOR RICHARDSON/SCANPIX Vis mer

Rosenborgs nåværende sportsdirektør Erik Hoftun kom samtidig rett fra jobben som hovedtrener i Bodø før denne sesongen, og da han dro ble han erstattet av Rosenborger Kåre Ingebrigtsen. Han hjelpes igjen av Bjørn Hansen, som også er en veteran fra brakka på Lerkendal, og nevnte Johnsen.

Det er kanskje ikke så rart at Bodø/Glimt-versjonen vi ser i år blir sammenliknet med Rosenborg på sitt beste.

- Helt siden Glimt rykket opp i 1993 har RBK og Glimt spilt svært lik fotball. Problemet sett med Glimts øyne har vært at RBK i 1993 hadde øvet på denne fotballen i fem år. Av blant annet den grunn har de i alle år vært hakket bedre enn Glimt, sier Ørjan Berg.

Tror RBK reiser seg

Men i år har situasjonen vært utypisk. Bodø/Glimt har imponert og prestert nærmest over evne, og gikk til ferien med tredjeplass i Tippeligaen. Rosenborg på sin side, har slitt på våren.

- Kåre har sammen med Bent Inge og Bjørn videreført den klart definerte offensive spillestilen samtidig som de har styrket den defensive organiseringen. Sistnevnte er årsaken til at Glimt befinner seg på medaljeplass per nå, tror Ørjan Berg.

- Samtidig er det naturlig at RBK etter mange års dominans faller nedpå en periode. De spiller ikke lenger 4-3-3 og Erik Hamrèn må gis tid til å bygge opp laget. Jeg er i alle tilfelle overbevist om at RBK kommer sterkere tilbake, sier Berg.

«Bruttern» mot gamle brødre

- Årets Glimt bedre enn RBK

Før kveldens oppgjør har Bodø/Glimt 17 poeng etter ti serierunder og er fire poeng foran Rosenborg. Trener Kåre Ingebrigtsen har nå den tøffe oppgaven med å holde på den gode følelsen laget tok med seg inn i ferien.

- Jeg så potensialet, men at suksessen kom så fort overrasker meg, sier Ingebrigtsen til Adresseavisa.

I dag skal enda et hinder passeres, kanskje med litt blandete følelser for «Bruttern».

- Inngangen til kampen har vært helt vanlig. Forskjellen er at jeg har en haug med venner på banen og benken til Rosenborg. Jeg unner dem alt godt, men ikke i kveld. Det eneste som teller for oss er tre poeng, sier Ingebrigtsen.

Ørjan Berg tror Glimt-suksessen vil fortsette.

- Utfordringen blir å ikke tenke for mye. Glimt er inne i en flytbølge som de må forsøke å holde helt inn. Så lenge ting fungerer såpass bra som det gjør akkurat nå, er det enkleste å bare fortsette som de har gjort hele sesongen, tror Berg.

SUKSESS: Kåre Ingebrigtsen har hatt en vårsesong med Bodø/Glimt som ingen hadde forventet på forhånd.
RBK-MENTOR: Bjørn Hansen har tatt med seg mye av det beste fra Lerkendal nordover til Aspmyra.
OGSÅ I GULT: Ørjan Berg fra tida i Glimt, her i kamp mot Vålerenga.