- Årets herligste seier

Gaarde skjøt VIF ned i gjørma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Vålerenga - Viking 1-3

Eliteserien fotball menn lørdag:

Vålerenga - Viking 1-3 (1-1)

9260 tilskuere

Mål: 1-0 Børre Steenslid (selvmål 24), 1-1 Allan Gaarde (44), 1-2 Gaarde (74), 1-3 Peter Ijeh (88).

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.

Gult kort: Jone Samuelsen, Ragnvald Soma, Viking.

Rødt kort: Øyvind Svenning (90), Viking.

Vålerenga (4-4-2): Arni Gautur Arnason - Jarl André Storbæk, Kjetil Wæhler, Ronny Johnsen, Allan Jepsen - Jørgen Jalland (Kristian Brix fra 75.), Christian Grindheim, Thomas Holm (Rune Lange fra 84.), Morten Berre - Daniel Fredheim Holm, Jan-Derek Sørensen (Alexander Mathisen fra 90.).

Viking (4-4-2): Iven Austbø - Maurice Ross, Ragnvald Soma, Børre Steenslid, Thomas Pereira (Øyvind Svenning fra 64.) - André Danielsen, Nicolai Stokholm, Jone Samuelsen, Allan Gaarde - Peter Ijeh (Hannes Sigurdsson fra 90.), Søren Berg.

(NTB)

Åtte mål. På 12 kamper. Det var antallet Vålerenga selv har maktet å score i løpet av en lang vårsesong. I kveld åpnet det bra mot formlaget Viking, men igjen tapte Oslo-laget mot en mer effektiv motstander. Allan Gaarde ble kveldens mann med to vakre scoringer.

- Dette er årets herligste seier, jeg er utrolig stolt over laget i dag. I kveld skal jeg unne meg en liten øl, sa en strålende glad Allan Gaarde til TV2 etter kampen.

- Vi viser sterk moral og det er fantastisk å være tilbake, fortsatte den viktige dansken som har slitt med store skadeproblemer i vinter.

Men midtveis i omgangen gikk VIF faktisk opp i føringen.

Med god hjelp fra Viking-stopper Børre Steenslid.

Selvmål

Morten Berre dro seg flott igjennom et passivt Viking-forsvar og slo inn mot mål. Steenslid forsøkte å avklarere, men fikk bare tåa på ballen som sneik seg inn på første stolpe forbi en utspilt Viking-keeper Iven Austbø.

BEGYNTE BRA....:VIF tok ledelsen, men måtte til slutt se tre baller i eget nett og et nytt tap i Tippeligaen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
BEGYNTE BRA....:VIF tok ledelsen, men måtte til slutt se tre baller i eget nett og et nytt tap i Tippeligaen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Etter ledermålet fortsatte kampen å bølge fram og tilbake i høyt tempo og Viking festet etterhvert grepet anført av en meget god Nicolai Stokholm på midtbanen.

- Av en eller annen grunn detter vi nedpå og lar Viking ta over. De får vende spillet og slår mange gode innlegg, sa en betuttet VIF-trener Petter Myhre etter kampen.

Peter Ijeh kunne utliknet ti minutter før pause da han lurte Kjetil Whæler, men skuddet fra skrått hold gikk en meter til side for mål.

Minuttet før pause fikk imidlertid Viking sin fortjente utlikning.

Giganten Gaarde

Høyreback Maurice Ross slo overraskende tidlig inn fra høyre i retning Allan Gaarde. Dansken skar inn fra motsatt kant, knuste Jarl Andre Storbæk i lufta og stanget ballen inn i lengste hjørnet forbi en sjanseløs Arni Gautur Arason i Vålerenga-målet.

- Det er akkurat derfor han spiller selv om han ikke er i kampform. Han har spesielle kvaliteter som vi har så stor nytte av, skrøt Gaardes sjef Uwe Rösler etter kampen.

Spillemessig var kveldens førsteomgang et langt steg i riktig retning for Vålerenga, og de gode tendensene fortsatte etter pause. Anført av en opplagt Jan Derek Sørensen skapte hjemmelaget flere gode muligheter. Som så mange ganger før i den frustrerende vårsesongen, klarte imidlertid ingen å omsette sjansene i mål.

- Årets herligste seier

Morten Berre, Daniel Fredheim Holm, Jan Derek Sørensen og Kjetil Whæler hadde alle gode muligheter til å sende VIF foran, uten å lykkes.

Og da straffes man av et topplag som Uwe Rösler har gjort Viking til å bli.

Perlefrispark

Jone Samuelsen, som spilte en ny god kamp i Viking-trøya i kveld, fikk et korrekt frispark på 20 meter kvarteret før slutt.

Opp troppet Allan Gaarde.

Med kirurgisk presisjon bøyde dansken ballen vakkert over muren med venstrebeinet og inn i hjørnet forbi Arason i VIF-målet. Igjen så VIF ut til å gå på et tap i en kamp de hadde nok av muligheter til å score flere mål selv.

- Vi må gå i oss sjøl alle sammen og se hva vi har gjort for dårlig i vår. Jeg har ansvaret for dette laget og nå er det bare å gå i kjelleren, sa en tydelig ubekvem og skuffet Petter Myhre etter kampen.

- Vi håper vi kan bringe inn en målscorer for jeg tror det vil virke forløsende på hele gruppa, fortsatte Myhre.

Ijeh punkterte

Vålerenga forsøkte å flytte opp folk og kastet utpå Rune Lange i jakten på utlikning. Istedet var det Peter Ijeh som på ypperste toppscorervis skulle symbolisere hva som skiller bunnlaget VIF fra gullkandidaten Viking om dagen.

Søren Berg fyrte av på en halv-volley og Arni Gautur Arason ga en svak retur ut i feltet. I feltet vaket Ijeh, kom først på ballen og banket inn seieren opp nettaket på Ullevaal.

Dermed klatrer Viking opp på en foreløpig sølvplass, mens VIF fortsatt ikke makter å score mål. Vinner naboene på tabellen imorgen, ligger Oslo-klubben på direkte nedrykk når vi skriver sommerferie.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Hvor langt kan dette Viking-laget nå?

<B>STOR GAARDE:</B> Han er et stykke unna god kampform, men er verdt sin vekt i Viking-gull med sin strålende venstrefot.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer